Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 yaşında yüzüne saplanan demir parçayla 58 yıl yaşadı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bel fıtığı şikayetiyle MR çektirmek isteyen kadının sol yanağında metal parça tespit edildi. 3 yaşındayken yanağına saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşayan kadın başarılı ameliyatla sağlığına...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bel fıtığı şikayetiyle MR çektirmek isteyen kadının sol yanağında metal parça tespit edildi. 3 yaşındayken yanağına saplanan metal parçasıyla 58 yıl yaşayan kadın başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Denizli’de, bel fıtığı şikayeti nedeniyle hastaneye gittikten sonra MR çekildiği sırada sol gözünün altında aşırı ağrı hisseden emekli bankacı 61 yaşındaki Rukiye Dinger’in yüzünde 1 santimetrelik metal parçası bulundu. 3 yaşındayken komşunun odun kırdığı sırada balyozdan fırlayıp Dingeri’in yanağına saplanan demir parça 58 yıl sonra fark edildi. O döneminin şartlarında tespit edilemeyen ve yırtılan deriye atılan dikişin altında kalan metal parçası, yapılan başarılı ameliyatla alındı.
"Hastamızı sağlımıza kavuşturduk"
Özel bir hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Yüksel, "Hastamız yaklaşık iki hafta önce bel fıtığı için bel MR’ına gidiyor. Fakat MR’a girdiğinde özellikle sol gözünün altında şiddetli bir ağrı hissetmeye başlıyor. Görevliler de bu tarz bir sıkıntı olduğunda hemen MR çekimini sonlandırıyorlar. Hastamıza bir KBB Uzmanına görünmesini tavsiye ediyorlar. Fakat hastamız bana geldiğinde yanak altında sert bir cisimle karşılaştım. Biz hemen MR çekildiği için metal bir parçanın kaçabileceğini düşündük. Bunun üzerine hastadan tomografi istedim. Tomografiyi çektiğimizde yaklaşık 1 santimetre boyutunda sol gözünün altında cilt altında, biraz da kemiğe doğru kaymış olan bir cisim tespit ettik. Hemen hastamızla konuştuk. Lokal anestezi altında operasyona aldık. Buralardan geçen sinir sistemine dikkat ederek bu cismi çıkardık. Tahlile gönderdik, hastamız da çok rahat etti, estetik olarak da kapattık orayı. Herhangi bir iz kalmamasını sağladık. Hastamızı sağlımıza kavuşturduk" dedi.
"Hastamızda 58 yıllık bir mazi olmasına rağmen enfeksiyon olmaması çok enteresandır" diyen Opr. Dr. Ali Yüksel, "Daha önce bunun tespit edilmemiş olması da enteresandır. Eğer MR çekildiğinde bir ağrı sızıntı hissediliyorsa, geçmişe doğru vücudun metal kalmış olma durumu var mı diye sorgulamak lazım" diye konuştu.
Hastanın taburcu edildiğini ve gayet iyi olduğunu belirten Opr. Dr. Ali Yüksel, "Sonuçta daha önce belki hastalanmıştır, tespit edilmemiş olması, bir rahatsızlığı yol açmaması gerçekten enteresan" şeklinde konuştu.
"Tomografi sonucu ortaya çıktı"
Olayın 3 yaşındayken olduğunu belirten Rukiye Dinger, "Benim bildiğim kadarıyla, ben çok küçükken olmuş. Balyozla odun kırılırken, oradaki demir parça yüzüme sıçradı. Burun ayrıldığında oraya metal gittiği bilinmedi. Sonra ben MR çekilmek istediğimde burada birden bir ağrı fırladı. Sonra doktorum, beni tomografiye gönderdi. Tomografi sonucunda oradaki metal parça meydana çıktı" ifadelerini kullandı.
"58 sene onunla yaşadım"
58 sene metal parçasıyla yaşadığını belirten Dinger, "Bu güne kadar bir rahatsızlık vermedi. Bel fıtığı için MR girmek istedim, metal parçası yüzünden orada MR giremedim. Zaten oradaki kız apar topar beni dışarı çıkardı. Neredeyse nohut şeklinde büyümüş, suratımdan dışarı çıkacakmış gibi olmuş. Tabi birden olunca tedirgin oldum. Zaten MR çeken kız da eli ayağı titredi, hemen dışarı aldı beni. Sonra Ali bey ile tomografi çektim, orada bir metal parça gözüktü. Sonra karar verdik ameliyata, MR çekilmesi için oradaki metal parçanın almaya mecburuz. Dün ameliyata girdim, ameliyatım başarılı geçti. Ben çok küçükken olmuş, hayal meyal hatırlıyorum. Üzerine de dikiş yapıldı. 58 yıl sonra meydana çıkıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.