Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Uluslararası İstanbul Trienali başlıyor

Taksim’de 3 Eylül’de başlayacak olan 3. Uluslararası İstanbul Trienali’nde zorunlu göçler ve sürgünler nedeniyle vatanlarından uzaklaştırılan insanların yaşadığı trajedi ele alınacak.3. Uluslararası İstanbul Trienali, 3-25 Eylül...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taksim’de 3 Eylül’de başlayacak olan 3. Uluslararası İstanbul Trienali’nde zorunlu göçler ve sürgünler nedeniyle vatanlarından uzaklaştırılan insanların yaşadığı trajedi ele alınacak.
3. Uluslararası İstanbul Trienali, 3-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Taksim’deki Maksem Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek. Trienalde işgaller, darbeler, etnik çatışmalar, otoriter rejimler ve insan hakları ihlalleri nedeniyle dünyanın çeşitli bölgelerinde ve özellikle yakın coğrafyada vatanlarından uzakta yaşamak zorunda bırakılan yüzbinlerce insanın yaşadığı trajedi ‘Yurtsuzlaşma’ teması çerçevesinde ele alınacak. Doğduğu ya da seçtiği ülkede yaşama hakkı elinden alınan, göçe zorlanan mültecilerin yaşadığı sorunları çağdaş sanatın diliyle yeniden sorgulamak için 3. Uluslarası İstanbul Trienali sanat izleyicisi ile buluşmak üzere yola çıkıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.