Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 ülkeden getirilen 207 Türk Bursa’da karantinaya alındı

Bursa’ya dün Katar’dan getirilerek karantinaya alınan vatandaşların ardından bugün de Sırbistan, Belarus ve Katar’dan getirilen 207 kişi boşaltılan öğrenci yurtlarında karantinaya alındı. Bursa’da karantinadaki kişi sayısı 270’e çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 ülkeden getirilen 207 Türk Bursa’da karantinaya alındı

Yurt dışında bulunan Türk vatandaşların ülkeye dönmeleri devam ediyor. Bu kapsamda dün Bursa’ya getirilen 63 kişi, 14 gün önce boşaltılarak karantina yurduna dönüştürülen Emir Sultan Öğrenci Yurdu’na getirilmişti. Dün getirilen grubun ardından bugün de Sırbistan, Belarus ve Katar’dan yurda getirilen 207 vatandaş, karantinaya alınmak üzere Bursa’ya getirildi. İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçakta sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar, buradan valizleriyle birlikte otobüslere bindirilerek Bursa’ya hareket ettirildi.

Sırbistan’dan 109, Belarus’dan 47 kişi Mehmet Zahit Kotku Yurduna getirilirken, Katar’dan getirilen 50 kişi ise Emir Sultan Öğrenci Yurdu’na getirildi. Yurtlara getirilen vatandaşlar, tekrar sağlık kontrolünden geçirilerek 14 günlük gözetim altında tutulacakları yurtlara giriş yaptı. Yurda yerleştirilen vatandaşların tüm ihtiyaçları Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanacak.

Polis ekipleri yurt etrafında bariyer çekerek güvenlik önlemleri aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.