Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Terörist Ölü Ele Geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada İdil’de 2, Şemdinli’de ise 1 olmak üzere 3 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yurtiçinde...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada İdil’de 2, Şemdinli’de ise 1 olmak üzere 3 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yurtiçinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; daha önce etkisiz hale getirilen üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi.
Operasyonda altı Kaleşnikof piyade tüfeği, 35 şarjörü ve 720 fişeği, bir M-16 piyade tüfeği, altı şarjörü ve 180 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve üç mühimmatı, bir av tüfeği, dokuz el bombası, 23 el yapımı patlayıcı, altı el telsizi, bir el dürbünü, bir fotoğraf makinası, iki jeneratör, çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ile çok miktarda yiyecek malzemesi (725 kg sıvı yağ, 2.875 kg un, 825 kg. makarna, 420 kg kırmızı mercimek) ele geçirildiği kaydedildi.
57 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise bin 208 olduğu ifade edildi.
Şırnak’ta devam eden operasyonda, üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin teslim olduğu kaydedilerek toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 489 olduğu belirtildi. 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 şarjörü ve 350 fişeği ile üç el bombası ele geçirildiği kaydedildi. 9 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının bin 472 olduğu vurgulandı.
Şırnak İdil’de, bölücü terör örgütü mensuplarının barındığı evin aranması esnasında çıkan çatışmada, iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin silahları ile birlikte (iki Kaleşnikof piyade tüfeği) ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.
Hakkari Şemdinli’de, hudut birliğince icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında çıkan çatışmada bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Bitlis, Hakkari Şemdinli ve Şırnak Beytüşşebap’ta, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce güvenlik güçlerine yapılan silahlı taciz ateşine anında karşılık verildiği ifade edildi.
Batman Sason’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen dört iş birlikçi şahısın yakalandığı, şahısların evlerinde yapılan aramalarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan patlayıcı madde (40 kg amonyum nitrat ve 13 kg nitrik asit) ile muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.
Erzurum Horasan’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen sekiz iş birlikçi şahıs yakalanırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda muhtelif elektronik malzeme (bilgisayar, cep telefonu, cd vb.) ele geçirildiği belirtildi.
Şanlıurfa Birecik’te icra edilen operasyonda, bir çuval içerisinde araziye gizlenmiş vaziyette toplam 17 kg TNT patlayıcı ele geçirildiği kaydedildi.
Şanlıurfa Karaköprü’de, bir tarlada yapılan aramada; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 60 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 30 fişeği, iki av tüfeği ve 68 kartuşu ile çok miktarda uyuşturucu madde (540 kg kubar esrar, 332 bin kök kenevir bitkisi) ele geçirildiği kaydedilerek, olayla ilgili altı şüpheli şahsın gözaltına alındığı bildirildi.
Siirt Eruh’ta yapılan yol kontrolünde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna el yapımı patlayıcı maksadıyla döşendiği tespit edilen patlayıcı düzeneğinin (pil, kablo, komuta anahtarı) imha edildiği belirtildi.
10 TERÖRİST TESLİM OLDU
Şırnak’ta, bölücü terör örgütü Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
Kilis Elbeyli’de, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalandığı açıklandı.
Irak kuzeyi Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların, icra edilen hava harekatı ile imha edildiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.