Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Teravih Namazına 1 Dondurma

İstanbul Üsküdar’da bir camide imamlık yapan Mürteza Sağlam, ramazanda çocukların teravih namazına gelmeleri için ilginç bir yola başvurdu. 3 kez teravih namazına katılan her çocuğa 1 dondurma hediye eden imam, çocukların ilgi odağı...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 Teravih Namazına 1 Dondurma
İstanbul Üsküdar’da bir camide imamlık yapan Mürteza Sağlam, ramazanda çocukların teravih namazına gelmeleri için ilginç bir yola başvurdu. 3 kez teravih namazına katılan her çocuğa 1 dondurma hediye eden imam, çocukların ilgi odağı oldu.
İstanbul Çengelköy Çamlıktepe Camii İmamı Mürteza Sağlam, çocukların teravih namazlarına katılmaları için ilginç bir yola başvurdu. Teravih namazlarına daha çok çocuğun katılması için görev yaptığı mahallede duyuru yapan imam, camiye gelen her çocuğa bir dondurma alacağının sözünü verdi. Projeye 5 çocukla başlayan camii imamı, kısa süre içerisinde mahalledeki 40’a yakın çocuğun camiye devamlı gelmelerini sağladı. Çocuklarla iletişimini bu projeyle güçlendiren imam Mürteza Sağlam, teravih namazlarından önce çocuklara Kur’an-ı Kerim ya da hadis dersleri de vererek ibadet konusunda yol gösteriyor.
“ESKİDEN ÇOCUKLAR CAMİDEN DIŞLANIRDI”
Çocukları camiye alıştırmak için bu projeyi başlattığını söyleyen imam Mürteza Sağlam, dondurmanın sadece motivasyon sağladığını, asıl amacının ise gelecek nesillere İslam kültürünü anlatmak olduğunu ifade etti. Kendi küçüklüğünde çocukların camiden dışlandığını belirten Sağlam, "Eskiden camiye giden çocuklar dışlanır ya da kovulurmuş. Yanlış davranışlar sonucunda çocuklarımız o dönemde ibadetten uzaklaşmış. Yakın dönemde Diyanetin başarılı çalışmaları sayesinde biz hem gençlerimiz hem de çocuklarımızı camii ve ibadete kazandırıldı. Ramazan ayında cemaatimizle kılınan teravih namazına çocukların az geldiğini görünce, çocukları kazanmaya yönelik teşvik verici ilginç projeler düşündüm. En sonunda havaların da sıcak olmasından dolayı mahalledeki çocuklara 3 kez teravih namazına gelmeleri takdirde 1 dondurma alacağımı söyledim. İlk birkaç gün 5-6 çocuk fazla geldi. Ardından dondurma olayı yayıldıkça çocuklar camiye daha çok rağbet gösterdi" şeklinde konuştu.
“OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ”
Namazı öncesinde çocuklara dini sohbetler veren imam Mürteza Sağlam, daha sonra en az 3 kez teravihe gelen her çocuğa ödül olarak dondurma ikram ediyor. Çocukların mutlu olması ve İslam kültürünü öğrenmeleri için uğraş verdiğini söyleyen Sağlam, "Dondurma dağıtınca hem seviniyorlar hem de ibadet onlar için daha eğlenceli bir hal alıyor. Ben ramazan ayında çocukların mutlu olması için uğraşıyorum ve her geçen gün çocukların camiye gelme sayılarında artış gördüğüm de ben de en az onlar kadar seviniyorum. Çocukların daha çok mutlu olma hakları var. Onları ufak hediyelerle de olsa mutlu ettiğiniz zaman olumlu tepkilerini alıyorsunuz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.