Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Köprüde Asfalt Döküm İşlemleri Sona Erdi

ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü Projesi’nde Asya ve Avrupa bir kez daha birleşirken, köprüde asfalt dökümü de tamamlandı. 176 adet olan eğik askı halatlarının salınımlarının önüne geçilecek olan eğik askı halatlarının...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü Projesi’nde Asya ve Avrupa bir kez daha birleşirken, köprüde asfalt dökümü de tamamlandı. 176 adet olan eğik askı halatlarının salınımlarının önüne geçilecek olan eğik askı halatlarının damper montajı ise başladı.
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde 2 tünelden biri olan Çamlık Tüneli’nde kazı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Her iki tüpte de beton kaplama çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürülürken, çalışmaları anlatan yetkili, "Tünelin kesit alanının büyük olması ve aynı zamanda jeolojik yapısının zayıf dayanımlı olması nedeniyle ilerlemeler pilot tünel uygulamasıyla gerçekleştiriliyor. Hassas bir kazı bölgemiz vardı ama çalışmalarımızı en hızlı şekilde sürdürdük. Önce kuzey tüpte karşıdan karşıya geçmeyi başardık. Ardından güney tüpte de aynı işlemi gerçekleştirdik. Kazı işleri iki tüpte toplam 11 aşamada tamamlandı,  Tünel kazı işlerinde son kalan bölüm olan Güney tüp - Altyarı 6 kesitinde son 100 metreye girildi" dedi.
Büyük ilerleme sağlanan Kuzey tüp beton kaplama işlerinde  son 60 metre kalırken, Güney tüp beton kaplama çalışmalarının yarısı da tamamlandı.
KÖPRÜDE DAMPER MONTAJI
3. köprüde eğik askı halatlarının damper montajı ise başladı. Damper sistemiyle birlikte toplam 176 adet olan eğik askı halatlarının salınımlarının önüne geçilecek. Eğik askı halatlarının montaj işlemi ise tamamlandı. Toplam 176 adet eğik askı halatın montaj işlemi yapıldı, yaklaşık 6 bin 500 kilometre kablo çekimi gerçekleştirildi. Son olarak 3. köprüde eğik askı halatlarının damper montaj işlemi başladı.
KULE ŞAPKALARININ MONTAJINA BAŞLANDI
3. köprüde süren çalışmalar kapsamında köprüdeki kule şapkaları montajına başlandı. Yerdeki montajı sonrası kaldırılacak kule şapkalarının yerleştirilmesinin ardından 322 metre yüksekliğindeki köprü kuleleri son halini alacak. ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü’nde son imalat çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda, 3. Boğaz Köprüsü’nde kule şapkalarının (Tower Tip Cover) yerdeki montajına başlandı. Montaj sonrası kule şapkaları vinçler yardımıyla yaklaşık 300 metre kaldırılarak yerine konulacak.
KÖPRÜDE ASFALT DÖKÜM İŞLEMLERİ SONA ERDİ
ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü Projesi’nde Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelirken, asfalt dökümü de tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.