Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Havalimanı Havadan Görüntülendi

Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan 3. havalimanının Mayıs ayında havadan çekilen görüntüleri basınla paylaşıldı. Görüntülerde yüzde 27’si tamamlanan 3. havalimanı inşaatında hummalı...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan 3. havalimanının Mayıs ayında havadan çekilen görüntüleri basınla paylaşıldı. Görüntülerde yüzde 27’si tamamlanan 3. havalimanı inşaatında hummalı çalışmanın sürdüğü görülüyor.
Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan 3. havalimanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanı ve 3. köprü şantiyelerini ziyaret etti. Bakan Arslan, 3. köprü üzerinde işçilerle birlikte iftar yaptı. Yüzde 27’si tamamlanan 3. havalimanının Mayıs ayında çekilmiş havadan görüntüleri ise programın ardından basınla paylaşıldı. 76 milyon 500 bin metrekarelik inşaat alanını kapsayan projenin ilk fazının 2018 yılında hizmete girmesi planlanırken, Bakan Arslan projeye şu ana kadar 2 milyar Euro harcandığını açıkladı. 2018’in ilk çeyreğinde havalimanının bir kısmının aktifleşeceğini de belirten Bakan Arslan, havalimanına ilk etapta 2 bin, tamamı bittiğinde 3 bin uçak ineceği bilgisini verdi.
Mayıs ayında havadan çekilen görüntülerde ise iş makinelerinin dur durak bilmeden çalıştığı ve 3. havalimanı inşaatının hummalı bir şekilde sürdüğü görülüyor. Havadan kaydedilen görüntülerde inşaat alanının çok büyük bir alanı kapladığı görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.