Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Canı Gitti 6’sı Kaldı

Diyarbakırlı Abdurrahman Haşimi, bir iş için gittiği Şanlıurfa’dan döndüğünde, aracından kedi sesi geldiğini fark etti. Haşimi, otomobilini sanayiye çekerek motor bölümüne sıkışan kedinin kurtulmasını sağladı.Diyarbakırlı Haşimi,...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı Abdurrahman Haşimi, bir iş için gittiği Şanlıurfa’dan döndüğünde, aracından kedi sesi geldiğini fark etti. Haşimi, otomobilini sanayiye çekerek motor bölümüne sıkışan kedinin kurtulmasını sağladı.
Diyarbakırlı Haşimi, geçtiğimiz günlerde birtakım işleri için Şanlıurfa’ya gitti. Burada işlerini hallettikten sonra aracına dönen Haşimi, yaklaşık 200 kilometre yol kat ettikten sonra Diyarbakır’a ulaştı. Burada aracından ses geldiğini işiten Haşimi, otomobilini park ederek kaputunu açtı. Kaputu açtığında aracından kedi sesi geldiğini fark eden Haşimi, bir süre kedinin nerede olduğunu anlamaya çalıştı. Kedinin aracın motor kısmına sıkıştığını anlayan Haşimi, dikkatli bir şekilde aracı kullanarak sanayi sitesine götürdü. Talihsiz kedi, burada motor kapağının açılmasıyla kurtarıldı.
Motor kısmında bulunan yağ nedeniyle siyaha bürünen kedi, temizlendikten sonra Haşimi’nin çalıştığı Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi bahçesine getirildi. Bakımı yapılan kedinin karnını doyuran Haşimi, daha sonra barınması için yer ayarladı.
TALİHSİZLİKLER PEŞİNİ BIRAKMADI
Kısa sürede kediye alışan Haşimi, onunla oynayıp hayvana Boncuk ismini taktı. Bir süre işlerini tamamlamak için odasına çekilen Haşimi, döndüğünde Boncuk’u bulamadı. Etrafa bakınan Haşimi, fosseptik çukurundan kedi sesi geldiğini işitti. Arkadaşlarına haber veren Haşimi, talihsiz hayvanı buradan da çıkararak ikinci kez hayatını kurtardı.
Boncukla aralarında güzel bir bağ oluşturan Haşimi, hayvan bakımını bilmediği için kediyi önceleri beton bir yerde barındırdı. Bir müddet sonra kedinin makatından kan geldiğini gören Haşimi, soluğu veterinerde aldı. Kedilerin kumu eşeleyip buraya ihtiyaçlarını giderdiğini öğrenen Haşimi, minik dostunun yaralarını temizleyip pansuman yaparak iyileşmesini sağladı. Haşimi, Boncuk’un tekrar aynı sıkıntıyı yaşamaması için barındığı yere toprak döktü.
“3 KERE ÖLÜMDEN DÖNDÜ”
Konu ile ilgili konuşan Abdurrahman Haşimi, "Bir iş için Şanlıurfa’ya gitmiştim. Dönüşte aracımda kedi sesi duydum. Kedinin araca ne şekilde girdiğini bilmiyorum. Yolda sesi fark etmedik. Diyarbakır’a ulaştığımızda motor bölümünden ses geldiğini duyduk. Allah’tan yanmamış, ya da başka bir şey olmamıştı. Tesadüfen fark ettiğimiz gibi aracı servise götürdük. 1 haftalık kediyi fark ettik, çıkardıktan sonra iş yerimize getirdik burada bakmaya başladık. Süt veriyorum, et veriyorum. Hayvan barınağını aradım, makat yerinin yara olduğunu bildirdim. Onlar da biz alırız bakımını yaparız sonra doğal ortamına bırakırız dediler. Bende 1 haftalık kedinin annesinden ayrı doğada yaşayacağına inanmadığım için vermedim onlara. 3 kere ölümden döndü. 6 canı kaldı. Şu anda çalıştığım Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin maskotu oldu. Çalışanlar gelip oynayıp yiyecek vermeye çalışıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.