Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 bin evin yıkıldığı Nusaybin’de vatandaşlar çaresiz

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesine özel izinle dönen vatandaşlar, 3 bin evin yıkıldığı ilçede, barınacak yer bulamıyor. Yıkılan evlerinin altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar, kira...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesine özel izinle dönen vatandaşlar, 3 bin evin yıkıldığı ilçede, barınacak yer bulamıyor. Yıkılan evlerinin altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar, kira fiyatlarının artmasından yakınıyor.
Nusaybin’de terör örgütü PKK’lılarca kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Vatandaşlar, yaklaşık 3 bin evin yıkıldığı ilçeye valilikten özel izin alarak dönmeye başladı. Kimlik ve araç kontrolleri yapıldıktan sonra ilçeye alınan vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında üzüntü yaşadı.
İlçeye girer girmez mahallelerine koşan vatandaşlar, yıkılan evlerinin altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Daha sonra yerleşecek kiralık ev arayan vatandaşların büyük bir çoğunluğu yüksek kiralar nedeniyle ev bulamayarak yakınlarının yanına yerleşti.
Güvenlik nedeniyle adının yazılmasını istemeyen bir vatandaş, dün ilçeye döndüklerini belirterek, "Evimiz yerle bir olmuştu. Birkaç eşya çıkarabildik yığınların arasından. Ev aradık ancak yasaktan önce 200 ile 400 TL arasında olan kiralar 700 ile bin TL arasında olmuş. Fırsatçılar bu durumu hemen lehlerine çevirmişler. Gidecek yerimiz yok, çaresiziz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.