Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 aylıkken ayrıldığı oğluna 34 yıl sonra kavuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Sığınmaevinde kalan 54 yaşındaki Hülya Bilge, 3 aylıkken ayrılmak zorunda kaldığı oğluna 34 yıl sonra kavuştu.Eski eşiyle yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle ayrıldıktan...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Sığınmaevinde kalan 54 yaşındaki Hülya Bilge, 3 aylıkken ayrılmak zorunda kaldığı oğluna 34 yıl sonra kavuştu.
Eski eşiyle yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle ayrıldıktan sonra 3 aylık çocuğuyla birlikte Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki babaevine dönen Hülya Bilge, oğlunu burada bırakmak zorunda kalarak babaevinden ayrıldığını söyledi. Sonrasında ise sokaklarda yaşamaya başlayan Hülya Bilge daha sonra devlet korumasına alınarak Kadın Sığınmaevilerine yerleştirildi. Hayatının büyük bir bölümünü sokaklarda ve kadın sığınma evlerinde geçiren Bilge, bir yandan hayat mücadelesi verirken diğer yandan da oğlu Kerim Altınışık’ı aradı.
Şuan 34 yaşında olan oğlu Kerim Altınışık da varlığından 17 yaşında haberdar olduğu annesi Hülya Bilge’yi aramaya başladı. Birbirlerini Türkiye’nin her yerinde arayan anne ve oğul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çalışmaları neticesinde kavuşturuldu.
"Hayatı kadın sığınma evlerinde geçmiş"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "Polis aracılığı ile gelen bir annemizle ilgili bir çalışma yaptık. Çocuklarının var olduğu ile ilgili bilgiler geldi elimize. Bizim Sosyal Hizmetler Sorumlumuz Melek hanım ciddi bir çalışma yaptı. Çocuğuna ulaştı. Çocuğun evli olduğu bilgileri bize geldi. Hülya annemiz daha önce bize bağlı 29 kadın sığınma evinde kalmış. Yani hayatı kadın sığınma evlerinde kalarak neredeyse geçmiş. Bundan sonraki hayatında oğluyla beraber huzurlu uzun bir ömür diliyorum. İnşallah onun için yeni ve mutlu bir kapı olur" dedi.
Hülya Bilge’nin eski eşinin kayıtlarından oğlu Kerim Altınışık’a ulaşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Altınışık’ı Manisa’ya davet etti.
Oğlunu görünce gözyaşlarına boğuldu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde bir anda oğlu Kerim Altınışık’ı karşısında gören anne Hülya Bilge koşarak sarıldığı oğlunun omuzlarında uzun süre gözyaşları döktü. Annesi Bilge’ye sürpriz yapan Altınışık, 6 yaşındaki Meliha Kader ve 16 aylık Hiranur’u da babaannelerinin yanına getirdi. Torunlarını ilk defa kucağına alan Bilge, çifte mutluluk yaşadı. Gelini Hacer Altınışık’a da doyasıya sarılan Bilge, "Bu da benim kızım" dedi.
"Annemi ilk defa görüyorum"
Annesi Hülya Bilge’yi Adana ve Çanakkale’de aradığını söyleyen Altınışık, "En son dediler ki Adana Seyhan’da. Ben bu adrese gittim. Adana’ya gittim ama o adreste bulamadım. O adreste bulamayınca İstanbul’da kamyon şoförü ağabeylerimiz var onlar Çanakkale’de gördüklerini söylediler. Ben en son Çanakkale Biga taraflarına da gittim. Ama çok aradım. Ben kendim de 17 sene sokaklarda kaldım. Çünkü annemi babamı hiç görmedim. Babamın nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Annemi ilk defa görüyorum. Ben 17 sene sokaklarda kaldım ama Allah’a şükür herhangi bir uyuşturucuya da başlamadım" dedi.
Annesine kavuşmasıyla ilgili hislerini paylaşan Altınışık, "Sonunda kendisini bulabildim. Birbirimize sahip çıkacağız. Sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kaydetti.
Torunlarını kucağından indirmedi
Çifte mutluluk yaşan anne Bilge, hiç beklemediği torunları 6 yaşındaki Meliha Kader ve 16 aylık Hiranur’u kucağından indirmedi. Torunu 6 yaşındaki Meliha Kader de babaannesinin boynuna sarılarak sevgisini gösterdi.
Annesini kadın sığınmaevinden alan Altınışık memleketleri Bursa Osmangazi’ye götürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.