Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2’nci Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali

2’nci Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali’ne deniz canlılarından yapılan turşular damgasını vurdu.Kemerburgaz’ın meşhur turşusunun eşsiz lezzetini vatandaşlar ile buluşturan 2’nci Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali’nde karpuzdan...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2’nci Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali’ne deniz canlılarından yapılan turşular damgasını vurdu.
Kemerburgaz’ın meşhur turşusunun eşsiz lezzetini vatandaşlar ile buluşturan 2’nci Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali’nde karpuzdan hamsiye, nazar boncuğuna kadar birçok farklı turşu türü görücüye çıktı. Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.
“Tadına bakmadım ancak yiyenler güzel olduğunu söylüyor”
Hamsi ve yumurta turşusu da yaptıklarını belirten Behlül Koçum, “Hamsi turşumuzu limon ve maydanozla yoğurduk güzelce. Muhteşem bir tat çıktı ortaya. Yumurta turşumuz da var. Haşlanmış yumurtadan yapıyoruz bunları da. Sabahları kahvaltıda protein değeri yüksek bir besin olarak tercih edilebilir” şeklinde konuştu.
“Turşunun iyisi limonlu olur”
Turşucu Halit Demir, “Turşunun iyisi limonlu olur. Ancak şöyle bir şey var, bazı turşuların limonlu olması gerekiyor bazı turşuların da sirkeli olması gerekiyor. Mesela pancar ve patlıcan turşuları sirkeli olması gerekiyor. Diğer turşular da limonlu olunca daha güzel oluyor. Ayrıca hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Bizler Kemerburgaz’ın adını meşhur etmekte doğal oluşumuzla biliniyoruz. Hiçbir kimyasal katkı madde kullanmadan doğallıktan yanayız. Turşunun iyisi siz hangisini severseniz odur aslında. Biz turşularımıza sevgimizi katıyoruz. İçine katılandan çok sevgi önemlidir” ifadelerini kullandı.
“Festivalin ikinci kez düzenliyoruz”
Festivali 2’nci kez düzenlediklerini ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “2’nci defa turşu festivalimizi yapıyoruz. Gördüğünüz gibi ciddi bir katılım, güzel bir coşku var. Esnafımız mutlu ve kendine yakışanı yapmış. Turşunun eski öneminin tekrar ortaya çıkması adına iyi bir etkinlik oluyor. Tabii esnafın da işleri canlanıyor, halkımızın barış düşüncesi ortaya çıkıyor ve bir muhabbet ortamı oluşuyor. Kültürümüzün canlanması adına da güzel şeyler oluyor. Eyüp Belediyesi olarak çalışmalarımız daha da devam edecek” diye konuştu.
Vatandaşlar birbirinden lezzetli turşuların tadına baktı
İlk defa festivale geldiğini söyleyen Neslihan Ekici, “İlk defa geldik, gayet keyifli ve ortam çok güzel. Turşular da çok güzel. En beğendiğim turşu da şu an yediğim pazı sapı turşusu” dedi.
Festivale kızı ile birlikte gelen Ümmü Vardarlı ise “Bu ilk katılışımız. Kızımla birlikte geldim. Bu etkinlikten dolayı belediyemizden çok memnunum. Bu tip gelenek göreneklerimizi festivallerde görmek bizi çok memnun ediyor” diye belirtti.
Arif Şentürk Balkan ezgileriyle coşturdu
Karpuz, portakal, nar, muz, üzüm, elma, avakado, yumurta, ceviz, tavuk, hamsi, nazar boncuğu turşusu festivalde yoğun ilgi gördü.
Festivalde Arif Şentürk, birbirinden keyifli Balkan türkülerini seslendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.