Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk

Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşandı. Daha önce Garnizon Komutanlığı adına Atatürk Anıtı önüne çelenk koyan asker, bu kez polis ile birlikte Valiliğin çelengini koydu.Zonguldak’ta Cumhuriyet’in ilanının...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşandı. Daha önce Garnizon Komutanlığı adına Atatürk Anıtı önüne çelenk koyan asker, bu kez polis ile birlikte Valiliğin çelengini koydu.
Zonguldak’ta Cumhuriyet’in ilanının 93. yıl dönümü dolayısıyla Valilik binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 27 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’deki karara göre "Garnizon Komutanlığı" ibaresi protokolden ve çelenk sunma töreninden kaldırılmıştı. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Belediyesi Başkanı Muharrem Akdemir Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Törene; İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi’nin yanı sıra Adana’ya tayini çıkan Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ve protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Her yıl Atatürk Anıtı’na polis tarafından konulan Valilik çelengi için bu yıl bir ilk yaşandı. Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın Atatürk Anıtı önüne bıraktığı "Zonguldak Valiliği" çelengi görevli askeri inzibat ve polis tarafından taşındı. Vali Ali Kaban’ın ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Tören; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.