Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

27 Yerinden Bıçaklanarak Öldürülen Burcu Şengel Davası Ertelendi

Erzurum’un Aziziye ilçesinde 18 yaşındaki nişanlısı Burcu Şengel ve kayınpederi Salih Şengel’i bıçaklayarak öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanık ile kendisine yardım eden şahsın yargılandığı dava, sanık avukatının çekilmesi nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’un Aziziye ilçesinde 18 yaşındaki nişanlısı Burcu Şengel ve kayınpederi Salih Şengel’i bıçaklayarak öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanık ile kendisine yardım eden şahsın yargılandığı dava, sanık avukatının çekilmesi nedeniyle ertelendi.
Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kayınpederi Salih Şengel’i öldürdükten sonra 18 yaşındaki nişanlısı Burcu Şengel’i 27 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Ahmet Yavuz ve kendisine yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ömer Y.’nin yargılamalarına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na müdahil Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından Avukat Bilge Mutlu Bilge ve Ebru Arslan katıldı. Sanık Ahmet Yavuz’un avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu’nun sanık avukatlığından çekilmesi üzerine mahkeme ertelendi.
Davaya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Öncelikle bu duruşmada yargılama konusu yapılan Burcu ve babasına Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda dün yine Erzurum’da sokak ortasında katledilen bir kadın var. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz ve takip ediyoruz” dedi.
“TÜRK YARGISIYLA GURUR DUYMALIYIZ”
Anne Songül Şengel’in isteği üzerine davaya katıldıklarını ifade eden Metin Feyzioğlu, “Annem çağırdı bizi dedi ki ‘Biz kendimizi yalnız hissediyoruz. Seni görmek istiyoruz yanımızda ol’. Biz de baş üstüne diyerek buraya geldik. Biz elini öpmeye geldik. Yargımızda ne yapıyor diye aleni şekilde gördük ve izledik. Yargının işleyişi bakımından bu dava özelinde şu ana kadar mutluyuz. İnşallah adalet tecelli edecek. Sonuç hakkında bir şey söylememiz doğru değildir. Adil yargılama sürüyor mu diye sorarsanız ben adil yargılamanın yürüdüğünü söyleyebilirim. Türk yargısıyla bu dava özelinde gurur duymalıyız düşüncesindeyim. Hiçbir şeyden etkilenmeden, hiçbir duygusallığa girmeden kitap ne diyorsa şu ana kadar benim gözlemci olarak gördüğüm budur” diye konuştu.
“BAŞINI 30 DERECE EĞDİ DİYE İNDİRİM VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”
Bu tür davalardan genel olarak yapılan ceza indirimlerini doğru bulmadığını söyleyen Feyzioğlu, “Elbette uygulamada mahkemelerde bir hafifletici sebep yoksa veya başka gerekçe yoksa sırf kravat taktı, takım elbise giydi, duruşmada boynunu otuz derece sola eğdi diye indirim yapmasını doğru bulmayız. Bu dava için değil genel olarak bunları söylüyorum” ifadesini kullandı.
“İSTEDİM BANA VARMADIN ÖL” ZİHNİYETİYLE MÜCADELE EDİYORUZ
Kadın ve erkeklerin birbirlerinin mülkiyetinde olmadıklarının altını çizen Feyzioğlu, “Bizler özgür bireyleriz. Kadın da erkekte özgür. Ne kadın erkeğin mülkiyetindedir ne de erkek kadının mülkiyetindedir. Bu tür olaylarda kadının bir erkek tarafından mülkiyet hakkı üzerinde sanki tesis edilmiş gibi olmasından kaynaklanıyor. Sokakta gördüm beğendim bana varmadın öl. İstedim gelmedin bana varmadın öl. Boşanmak istedim hayır ben istemiyorum çünkü sen benim malımsın öl. Boşandıktan sonra da hayatını benim mülkiyetime göre yaşamak zorundasın öl. Böyle bir şey kabul edilemez. İşte bizim Türkiye’de mücadele etmemiz gereken zihniyet budur. Zorlu bir mücadele. El ele verdiğimizde başaracağız” ifadelerini kaydetti.
Metin Feyzioğlu, acılı anne Songül Şengel’e “Annem adalet tecelli edecektir. Adil yargılama devam ediyor. Sen Türk yargısı ve avukatlarına güven” diyerek tesellide bulundu.
DÜĞÜN TARİHİ ERTELENİNCE
Olay, geçtiğimiz 13 Ağustos’ta Erzurum’un Aziziye ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Kayınpederinin evine giden Ahmet Yavuz (22), kayınvalidesi Songül Şengel’in elini öptükten sonra mutfakta yemek yapan nişanlısının yanına gitti. Bir müddet sonra çift arasında yaşanan tartışmanın ardından Ahmet Yavuz nişanlısı Burcu Şengel’i kaçırmak istedi. Anne Songül Şengel’in engel olmak istediği esnada Ahmet Yavuz’dan kurtulan Burcu Şengel kendi odasına koşarak kapıyı kilitledi. Bunun üzerine dışarıdaki otomobile yönelen Ahmet Yavuz buradan aldığı bıçakla tekrar eve döndü.
Ahmet Yavuz’un elinde bıçakla içeri koştuğunu gören komşu Hayati Hira, anne Songül ile baba Salih Şengel engel olmak istedi. Bu esnada kayınpederini bıçaklayan Ahmet Yavuz arbede esnasında komşu Hayati Hira’yı bacağından, kayınvalidesini de elinden bıçakladı. Nişanlısının kaçtığı oda kapısını zorladıktan sonra içeriye giren katil zanlısı Yavuz, 18 yaşındaki Burcu Şengel’i 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetleri işledikten sonra otomobilde bekleyen amcaoğlu Ömer Y. ile birlikte olay yerinden ayrılan Ahmet Yavuz bir süre sonra polis ekiplerince yakalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.