Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

27 Sanıklı Örgüt Davasında Karar

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
27 Sanıklı Örgüt Davasında Karar
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 Ekim 2014’te başlattığı şafak operasyonunun ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı suç örgütü iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında iş adamlarının bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
Tüm sanıklar hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüte yardım etme’ suçlarından beraat verilirken, tutuklu sanık H.A.’ya Cengizhan Uçar cinayetinden 25 yıl, tutuklu sanık E.A.’ya ise Mustafa Esen cinayetinden 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 6 sanığa ’silah bulundurma’ suçundan 10’ar ay hapis cezası verildi.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Dava öncesi adalet sarayı önünde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri hazır beklerken, mahkeme salonu ve adliye koridorları içerisinde de yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
Aralarında iş adamlarının bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya önceki celselerde SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile görüntülü katılan sanıklar bu celse duruşma salonuna getirildi. Cengizhan Uçar cinayeti zanlısı tutuklu sanık H.A. ve Mustafa Esen cinayeti zanlılarından E. A., U.K. ile tutuksuz 12 sanık da duruşma salonunda hazır bulundu. Başka suçtan hükümlü sanık O.G. ise SEGBİS ile duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz sanık iş adamı H.D.G. duruşmaya katılmadı. H.D.G.’yi ceza hukuk profesörü Ersan Şen savundu. Öldürülen Cengiz Uçar’ın eşi G.U., öldürülen Mustafa Esen’in eşi N.E., Mustafa Esen’in annesi S.E. de duruşmaya katıldı.
SAVCI’DAN 21 SAYFALIK MÜTALAA
Savcı, önceki celse verdiği 21 sayfalık mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, tüm sanıklar için ’suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetlerine katılmak ve örgüte yardım etmek’ suçlarından beraatlarını talep etti. Savcı bir kısım sanıklara, bazı suçlardan cezalandırma istedi.
CEZA HUKUKU PROFESÖRÜ ŞEN: "SAVCI HAKKINDA KOVUŞTURMA İZNİ VERİLDİ"
İş adamı tutuksuz sanık H.D.G.’nin avukatı Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen, "Bu dosyanın savcısı Kozmik Oda aramasında görevli soruşturma savcısıdır. Ve o savcı M.B.’nin HSYK’ya meslekten ihracı sunuldu. Bu savcı hakkında kovuşturma izni verildi. Bu dosya ile yapılan sorgu hukuksuzdur. 30 yıllık işadamı olan müvekkilime komplo kurulmuştur" dedi. Prof. Dr. Şen, mahkemede savcı M.G. ile ilgili çıkan gazete kupürlerini de okudu.
Karar verileceği uyarısı ile son sözleri sorulan tüm sanıklar beraatlarını talep ederken, Cengizhan Uçar’ı öldürmekten yargılanan sanık H.A., "O, mafya olarak bilinen bir insan. Beni ne zaman nerede öldürecek diye 3 aydır paranoyak olmuştum. Olayın olduğu gün evimin yol güzergahıydı. Ben araçtayken, bana küfür ederek elini beline götürdü. Ben de yanımdaki silah ile ateş ettim. Tasarlayarak öldürmedim. Tesadüf sonucu karşılaştık. Kendimi korumak için yaptım" dedi.
Mustafa Esen cinayeti zanlılarından E.A. ise "Alakam olmadığı bir davanın içerisinde kendimi buldum. Vereceğiniz kararı saygıyla karşılıyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tüm sanıklar hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüte yardım etme’ suçlama iddialarından beraat verilirken, tutuklu sanık H.A.’ya Cengizhan Uçar’ı ’kasten öldürme’ suçundan 25 yıl, tutuklu sanık E.A.’ya ise Mustafa Eser cinayetinden ’tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanık U.K.’ye Z.Z.’yi yaralama suçundan 2 yıl 6 ay, O.Ö.’yü yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanık G.G. sanık U.K.’yi azmettirmeden 3 yıl 4 ay hapse mahkum oldu. Sanık L.Ç.’ye suçu üstlenmeden 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, sanık T.D.’ye de aynı suçtan 2 yıl 15 gün hapis cezası verildi. 6 sanığa da ’silah bulundurma’ suçundan 10’ar ay hapis cezası verildi.
205 SAYFA İDDİANAME, 5 CİNAYET, 9 AYRI SUÇ
İddianamede, 22 Nisan 2005’te Erenköy Mahallesi Haymana Bağları mevkiinde Zekeriya Şahin ve Mustafa Kaan’ın, 16 Mayıs 2005’te Tavlusun köyü Kayabağ mevkiinde Soner Polat’ın, 16 Nisan 2014’te Gültepe Mahallesi Emrah Caddesi’nde Mustafa Esen’in, 4 Ağustos 2014’te Alparslan Mahallesi Gelincik Sokak’ta Cengizhan Uçar’ın öldürülmeleri ile kasten adam öldürme ve azmettirme, O.Ö. ve Z.Z.’yi kasten silahla yaralama, suç örgütü kurma, mala zarar verme, tehdit, nitelikli yağma gibi 5 cinayet ve 9 ayrı suç yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.