Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2571 Yetime Bayram Hediyesi

Çorum Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin 571 yetimin yüzünü güldürdü.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’nün geçtiğimiz yıllarda Peygamber Efendimizin doğum tarihinden esinlenerek hazırladığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin 571 yetimin yüzünü güldürdü.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’nün geçtiğimiz yıllarda Peygamber Efendimizin doğum tarihinden esinlenerek hazırladığı proje kapsamında 2 bin 571 yetime ve öksüze bayramlıkları hediye edildi. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan stantta kendi ayakkabı ve elbiselerini seçen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Bir çocuğu kendi elleriyle giydiren Külcü çifti, yetim çocuğun mutluluğuna ortak oldular.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini söyledi. Çorum Belediyesi olarak 4 yıldır çocuklara bayramlık hediyesi verdiklerini dile getiren Başkan Külcü, “Çocuklarımıza vermiş olduğumuz bayramlık hediyelerimizin sayı olarak esin kaynağı Peygamber Efendimizin doğum tarihidir. Peygamber efendimiz 571 yılında doğmuştur. Kendisinin doğumundan 6 ay kadar önce babası vefat etmiştir. Çocuk yaşta annesi vefat etmiştir. Peygamberimiz yetim olarak büyümüş bir insandır. Oradan hareketle böyle bir proje geliştirmiştik. Bunun sayısı 571 olarak düşünüldü. İlk yıl bin 571 olarak uygulandı. İkinci yılımızda ve üçüncü yılımızda bin 571 Ramazan bayramında bin 571’de Kurban bayramında olmak üzere toplam 3 bin 142 yavrumuzu Ramazan ve Kurban bayram öncesinde bayramlık hediyeye vererek sevindirdik ve bayram sevinçlerine ortak olduk. Bu yıl farklı bir uygulama yapıyoruz. Kurban bayramı ile ramazan bayramı arasında 70 günlük zaman var. Birisi Temmuzun başında diğeri Ağustos’un sonunda. Yani her iki bayram da yaz mevsimine sıcak mevsimlere denk geliyor. Birisinde yazlık birisinde kışlık elbise vermiş olsak kullanıma çok uygun olmayacak. Bundan dolayı ramazan bayramında bu sayısı bin 571 yerine 2 bin 571 sayısı ile tamamlayacağız. Buna ilave olarak Eylül ayında bin çocuğumuza ayakkabı ve kaban hediye edeceğiz. Toplam sayı geçmiş yılların üzerine çıkacak. 3 bin 571 olacak. Yavrularımız bizim için önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Çocukların gönlü ne kadar hoş olur ve mutlu olursa ne kadar huzurlu olursa bizde geleceğe o kadar huzurlu ve emin adımlarla ilerleriz” dedi.
Sosyal Belediyecilik faaliyetlerine Ramazan ayında da devam ettiklerini dile getiren Başkan Külcü, her ay ortalama 2 bin aileye Gıda Bankası aracılığıyla yardım yaptıklarını hatırlatarak, bu sayıyı Ramazan ayında 5 bine çıkardıklarını açıkladı. Külcü, bu mübarek ayda Mültecilere, Suriyeli ve Iraklı gibi mültecilere aylık ortalama bin gıda paketi verirken Ramazanda paket sayısını 2 bine yükselttiklerini belirtti.
Ramazan ayında toplumun bütün kesimlerine yönelik yapmış oldukları çalışmaların bilinçli bir hazırlığın eseri olduğunu anlatan Başkan Külcü, “Hiçbiri Ramazanda veya yaz tatilinde şunu yapalım diye aklımıza gelmedi. Yaptığımız işin rahmetinin sosyal belediyecilik faaliyetlerinden olduğuna inanıyoruz. Şehrin diğer ihtiyaçlarını da aksamaya mahal vermeden karşılıyoruz. Karşılamaya devam edeceğiz. Asıl olan insanımızın güler yüzüdür. Önemli olan gönülleri hoş tutmaktır. Çorum belediyesi bu konuda attığı adımlarla Türkiye’nin en iyi belediyelerinden birisi haline gelmiştir. Sosyal belediyecilikte Çorum belediyesi marka belediyelerden birisidir. Bundan sonraki çalışmalarımızda da marka değerimizi yükselteceğiz. Biz bunların sonucunda dua alıyoruz. Teşekkür alıyoruz. Yaptığımız işin bir parçası siyasetse ödüller alıyoruz. Bu bazen cumhurbaşkanımızın bazen başbakanımızın verdiği bir ödüldür. Ödüllerin en kutsalı ise görev süremiz sonunda halkın karşısına yüz akıyla çıkabilmektir. Sosyal belediyeciliğimizin tılsımı budur” ifadelerini kullandı.
Ramazan süresince toplumun tüm katmanlarıyla birlikte olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Muzaffer Külcü, “Türkiye, İslam toplumu yüzde 99 Müslümanların yaşadığı bir ülke. Ramazan ayının ve orucun getirmiş olduğu haleti ruhiyeyi toplum olarak yaşıyoruz. Ramazan paylaşma ayı. Gerek insanların zekat, sadaka ve benzeri paylaşımları gerekse onun dışında toplumsal dayanışması artıcı yapmış oldukları paylaşımla Ramazan ayında üst seviyeye çıkıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.