Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25 Yıl Önce Eşini Kaybetti, 4 Çocuğuna Annelik Ve Babalık Yaptı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da eşini 25 yıl önce kaybeden 50 yaşındaki Azize Yavuz, 4 çocuğu için gecesini gündüzüne katıp çalışarak hayatın kendisini yıldırmasına izin vermedi.Diyarbakırlı Azize Yavuz, henüz 13 yaşındayken...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da eşini 25 yıl önce kaybeden 50 yaşındaki Azize Yavuz, 4 çocuğu için gecesini gündüzüne katıp çalışarak hayatın kendisini yıldırmasına izin vermedi.
Diyarbakırlı Azize Yavuz, henüz 13 yaşındayken hayatını Hanifi Yavuz ile birleştirdi. 12 yıl evli kaldığı Hanifi Yavuz’dan 4 çocuğu olan Azize Yavuz’un hayatı, bir trafik kazası sonucu karardı. Elim bir trafik kazası sonucu eşini kaybeden Azize Yavuz, 4 çocuğu ile birlikte sokakta kaldı. O tarihte en büyüğü 10 yaşında olan çocukları ile ortada kalan Azize Yavuz, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptı. Maddi imkansızlıklar nedeni büyük oğlunu okula gönderemeyen cefakar anne, oğlu ile birlikte çalışmaya başladı. İlk başlarda durumu kabullenemeyen Azize Yavuz, çocuklarının büyümesinin ardından eşinin acısını daha az hissetmeye başladı. Yaklaşık 25 yıldır eşi olmadan çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan 50 yaşındaki Azize Yavuz, dikişten gündelik işlere, temizlikten yemek yapmaya hemen her işte çalıştı. Çocuklarını kötü alışkanlıklar edinmeden büyütmeyi başaran fedakar anne, 4 çocuğunu da evlendirerek yuva kurmalarını sağladı. Şu an küçük oğlu ile birlikte yaşayan Azize Yavuz, özel bir okulun yemekhanesinde bulaşık yıkayarak hayatını sürdürmeye devam ediyor.
ÇOCUKLARINI BÜYÜTTÜ ŞİMDİ GELİNLERİ VE TORUNLARINA DA BAKIYOR
Zorlu hayatı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Azize Yavuz, 13 yaşında evlendiğini ve 25 yıl önce eşini kaybettiğini söyledi. Eşini kaybetmesinin ardından özellikle kira konusunda çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten Yavuz, bu tarihten sonra çalışarak çocuklarına baktığını ve onlara hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi. Çocuklarının küçükken çok sıkıntılar çektiğini dile getiren anne Yavuz, maddi imkansızlıklar nedeni ile çocuklarını okutamadığını belirtti. 25 yıl boyunca her gün çalıştığını ifade eden cefakar anne, kaldıkları evlerin rutubetli olması nedeni ile astım hastalığına yakalandığını söyledi. Yavuz, en çok kira konusunda sıkıntı yaşadığını, komşu ve yakınlarının da kendisine yardım ederek bugüne geldiğini kaydetti. Çocuklarının büyümesinin ardından Adapazarı’na fındık toplamaya da gittiğini vurgulayan Azize Yavuz, bu sürede topladığı paralarla da çocuklarını evlendirdiğini dile getirdi.
Şu an küçük oğlunun yanında kaldığını belirten fedakar anne, şimdi hem beraber yaşadığı oğlu hem de diğer çocuklarına, gelinlerine ve torunlarına baktığını onların sıkıntıları ile ilgilendiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.