Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2.5 Yaşında Terörle Tanışan Asya’ya Duygulandıran Mektup

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında ağır yaralanan 2.5 yaşındaki Asya için olay yerine bırakılan mektup, duygulu anlar yaşattı. Nergis isimli küçük bir kız ise terörü “Küçük olabilirim ama yüreğim büyük” sözleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında ağır yaralanan 2.5 yaşındaki Asya için olay yerine bırakılan mektup, duygulu anlar yaşattı. Nergis isimli küçük bir kız ise terörü “Küçük olabilirim ama yüreğim büyük” sözleriyle lanetledi.
İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısının yaşandığı alana yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Olayın yaşandığı yere gelen vatandaşlar hayatını kaybedenler için dua ederek karanfil bıraktı. 4 kişinin hayatını kaybettiği yere bırakılan farklı dillerde yazılmış dövizler ise dikkat çekti. Patlamada ağır yaralanan ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Adana’dan ailesiyle İstanbul’a gelen 2.5 yaşındaki Asya Başaran için olay yerine bir çocuk tarafından bırakıldığı düşünülen mektup ise duygulu anlar yaşattı.
Duygulandıran mektupta şu ifadeler yer aldı:
“SANA OYUNCAKLAR VE YENİ BEBEK PUSETİ ALACAĞIM”
"Biricik Asya umarım gözlerini açarsın. Biliyorum zor ama bizi sevindir. Sana oyuncaklar ve yeni bebek puseti alacağım. “
“KÜÇÜK OLABİLİRİM AMA YÜREĞİM BÜYÜK”
Küçük bir kız çocuğu da yazdığı mektupla terörü böyle lanetledi:
"Ben Nergiz, Küçük olabilirim ama yüreğim büyük. Lanet olsun. Artık babam haberleri izlemiyor. Her gün şehit haberleri. (Hak ediyor muyduk) Asya kardeşimiz orada olmaya, ya annesi. Lanet olsun terör. Ya böyle şey olur mu? Ben anneme diyorum ki Kapat televizyonu diyorum. Artık ambulans sesinden bıktım.”
“İNADINA BARIŞ DİYORUM”
Minik Asya yerine kendisinin çocuğunun da olabileceğini belirten Özlem Özkan, “ Benimde 2 çocuğum var. Hepimiz olabilirdik. Burası bizim sokağımız bizim şehrimiz. Herkes yaşadığı yer ile ilgili aynı endişeyi taşıyor. Bugün İstanbul, dün Cizre’deydi, Sur’daydı. Bombaların patladığı yerlerde hayat olmuyor. İnadına barış diyorum” diye konuştu.
“TERÖRÜN; DİLİ, DİNİ, RENGİ OLMAZ”
Mahter İpdikici ise terörü lanetleyerek, “Bir şey söylemeye insanın dili varmıyor. Pek söylenecek bir şey yok. Sözün bittiği yer. Terörün; dini, dili, rengi yok. Biri tweet atmış iyi ki ölenler İsrailli diye. Çok ayıp, çok günahtır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.