Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili FETÖ iddiası

5 Eylül 2012’de meydana gelen mühimmat depo patlamasında oğlu şehit olan acılı baba Ali Taştan, patlamada Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) izinin araştırılması gerektiğini kaydederek, “25 şehidimizin komutanları, hakimleri ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5 Eylül 2012’de meydana gelen mühimmat depo patlamasında oğlu şehit olan acılı baba Ali Taştan, patlamada Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) izinin araştırılması gerektiğini kaydederek, “25 şehidimizin komutanları, hakimleri ve savcıları görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durumlar aynı zihniyette olanlar tarafından yapıldı ise araştırılarak ortaya çıkartılmalı” dedi.
Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı 41’inci Mühimmat Bölük Komutanlığı’nda 5 Eylül 2012’de meydana gelen patlamanın yıl dönümü dolayısıyla, kışla önünde anma töreni düzenlendi. Tören öncesi kışlanın içerisinde patlamanın yaşandığı deponun önünde oluşturulan bölgeye alınan aileler burada bir süre olaya ilişkin komutanlardan bilgiler alarak, olayda şehit olan evlatları için çelenk sundular. Çelenk sunumunda basın mensuplarının kışla içerisine girmelerine izin verilmedi.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yemek, su ve lokum ikram edilen törende, şehit aileleri adına konuşan Şehit Onbaşı Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada FETÖ izinin araştırılmasını istedi. Taştan, “15 Temmuz 2016 gecesi ve daha sonra yaşamış olduğumuz haince, kahpece, alçakça davranış sergileyen, asker kıyafeti giymiş FETÖ üyeleri veya itlerinin, alçak yüzlerini göstererek kendi vatandaşı üzerine mermi yağdıracak kadar gözlerinin döndüğünü gördük. Bu ve benzer zihniyette olanlar tarafından da bizlerin çiçekleri kurutuldu. Bu zihniyette olanlar, kendilerinden olmayanları asla kendi içlerinde barındırmazlar. Bu düşüncelerden yola çıkarak 25 şehidimizin komutanları, hakimleri ve savcıları görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durumlar aynı zihniyette olanlar tarafından yapıldı ise araştırılarak ortaya çıkartılmalı ve şehit ailelerinin gönlüne bir nebze de olsa su serpilmelidir” dedi.
“15 Temmuz şehitleri ile diğer şehit ailelerine verilen haklar arasında farklar var”
15 Temmuz’daki darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milleti ile büyük bir sınava tabi tutulduğunun altını çizen Ali Taştan, 15 Temmuz şehitleri ile diğer şehit ailelerine verilen haklar arasında farklar olduğunu, bu durumun olumsuzluklara yol açacağını kaydetti. Taştan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“İlk gece yaşanan olaylar neticesinde gazi ve şehit olan kardeşlerimiz oldu. Bu olaylarda gazi ve şehit olan kardeşlerimize haklar verildi. Verilen bu haklar ile terör ve vazife şehit ve gazilerine verilen haklar arasında farklılıklar meydana gelmiştir. Bu durumun diğer şehit aileleri ve gazi personel olumsuzluklara yol açması mümkündür. Gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir.”
Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı katıldı.
Anma töreni dualarla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.