Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

24 yıllık yatak esareti sona erdi

Dursunbey Belediyesi 24 yıldır yatağa bağımlı olan 36 yaşındaki Selami Çevdir’in 2. katta bulunan evine rahatlıkla girip çıkabilmesi için özel asansör yaptırdı.Sosyal projeler ile örnek işlere imza atan Dursunbey Belediyesi engelli bir...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
24 yıllık yatak esareti sona erdi

Dursunbey Belediyesi 24 yıldır yatağa bağımlı olan 36 yaşındaki Selami Çevdir’in 2. katta bulunan evine rahatlıkla girip çıkabilmesi için özel asansör yaptırdı.

Sosyal projeler ile örnek işlere imza atan Dursunbey Belediyesi engelli bir vatandaşı daha hayata bağladı. Dursunbey’e bağlı Osmaniye mahallesinde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu yaklaşık 24 yıldan bu yana yatağa bağımlı olarak yaşayan Selami Çevdir’in 2. kattaki evine belediye tarafından özel asansör yapıldı. Montajı tamamlanan asansörü inceleyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, aileyi ve Selami Çevdir’i ziyaret etti. Başkan Bahçavan’a ilgisinden dolayı teşekkür eden Çevdir, taleplerinin kısa sürede hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Yıllardır yatağa bağımlı olarak yaşadığını hatırlatan Çevdir, bu asansör sayesinde artık evden rahatlıkla çıkabildiğini söyledi. Çevdir ile sohbet eden Başkan Bahçavan, abisinin de engelli olduğunu ve aynı asansörden kendilerinin de evlerine yaptırdıklarını belirtti. Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada: “Daha önceki ziyaretlerimizde Selami kardeşimizi tanımıştık. 36 yaşındaki engelli kardeşimiz evin ikinci katında yaşıyor. Evden inme konusunda mağduriyetini gidermek amacı ile bir asansör yaptık. Bugünde bu asansörün açılışını yaptık. Kendisi de memnuniyetini dile getirdi. Bizde güzel bir iş yaptığımız için sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bulmaca ve bilgi yarışmalarına merakı olan ve bu konuda oldukça başarılı olan Selami’ye Bulmaca Kitabı hediye eden Başkan Bahçavan, bu yeteneğinden dolayı da Selami’yi tebrik etti.

Ev ziyaretinin ardından asansör ile bahçeye çıkan Selami konukları ile birlikte sohbet ederek çay içti. Başkan Bahçavan ile birlikte yeniden eve çıkan Çevdir ve ailesi kendisine destek olan Başkan Bahçavan’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.