Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

22 yıllık mobilyacıdan ailelere uyarı

22 yıldır kişiye özel çocuk mobilyası üreten Moremo Mobilya Kurucu Ortağı Pervin Katana, ceza olarak odalarına gönderilen çocukların ders çalışırken mutlu olmadıklarını ve rahatlıkla uykuya dalamadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22 yıllık mobilyacıdan ailelere uyarı

Çocuk için odasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Pervin Katana, ailelerin sadece cezalandırma veya sakinleştirmek için çocukları odalarına göndermemeleri uyarısında bulundu. Sektörde çeyrek asrı geriden bıraktıklarını ve çocukların odalarında nasıl hissettikleri konusunda çok sayıda deneyimleri olduğunu vurgulayan deneyimli mobilyacı Pervin Katana; “Aileler çocukları ile onların odasında vakit geçirmeye çalışsın. Odasında aktiviteler yapsın. Kitap okusun, müzik dinlesin, evcilik oynasın, araba yarışı yapsın veya onun odasına misafir olarak gitsin. Bunlar bir çocuğun kişisel alanını sahiplenmesi ve sorumluluk duygusunun gelişmesi adına büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.

AİLELER ÇOCUK ODASINI DEPO OLARAK GÖRÜYOR

Anne-babaların çocukluğu ile kendi çocuklarının yaşadığı dünyanın çok farklı olduğuna işaret eden Pervin Katana; “Günümüz çocuklarının bizim çocukluğumuzdan çok farklı yetişiyorlar. Daha şanslı mı ya da şanssız mı oldukları üzerine çok konuşulabilecek bir konudur. Ama gerçek olan günümüz çocukları sokak arkadaşlığının tadına varamayacaklar. Sokaklarda özgürce oyun oynayamıyorlar. İp atlayıp, bisiklete binemiyorlar. Pek çok etkenden dolayı çocuklarımızı site içerisinde, komşuluktan bir haber yaşam tarzımızda 10-15 m2 odalarına yerleştiriyoruz. Bu alanları da aileler maalesef depo alanı olarak görüyor. Benzeri isteklerle çocuk için değil aslında kendimiz için çocuk odası yapma alışkanlığı maalesef ailelerde çok yaygın. Oysaki çocuklarımız dolabını kendisi yerleştirebilse, eşyalarını yardıma ihtiyacı olmadan alıp kullanabilse, yatağına kendisi girip yatabilse, kitaplığından kitaplarını kolayca alabilse, boyuna uygun çalışma masasında boyama yapabilse, oyuncaklarına rahatlıkla ulaşabilse bunları tek başına yapabildiğini gören çocuk o zaman gerçek anlamda özgüven sahibi olur” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.