Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

22 yıldır şehit oğlunun maaşını eğitim ve kültüre harcıyor

Sakarya’da yaşayan emekli öğretmen Salim Yarar, Şırnak’ta şehit olan oğlu ve diğer Mehmetçiklerin anısını yaşatmak amacıyla evinin bahçesinde mini müze oluşturdu. Oğlunun adını yaşatmak isteyen Yarar, 22 yıldır oğlunun şehit maaşını...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22 yıldır şehit oğlunun maaşını eğitim ve kültüre harcıyor
Sakarya’da yaşayan emekli öğretmen Salim Yarar, Şırnak’ta şehit olan oğlu ve diğer Mehmetçiklerin anısını yaşatmak amacıyla evinin bahçesinde mini müze oluşturdu. Oğlunun adını yaşatmak isteyen Yarar, 22 yıldır oğlunun şehit maaşını eğitim ve kültür yatırımlarına harcıyor.
İzmir’in Foça ilçesinde askerliğini yapan Fatih Kemal Yarar, 23 Aralık 1993’te Olağanüstü Hal (OHAL) Bölgesi’ndeki Şırnak’a görevlendirildi. 8 Ocak 1994’te bölücü terör örgütüne yönelik operasyona katılan ve o gece silah arkadaşlarına şehit olacağını söyleyip, helallik isteyen Yarar, 9 silah arkadaşıyla operasyonda şehit düştü. Oğullarının şehadet haberini alan ailesi, aradan geçen 22 yıla rağmen acılarını unutamadı.
Şehit oğlunun adını yaşatıyor
Adapazarı ilçesi Çökekler Mahallesi’ndeki evlerinde 365 gün Türk bayrağını dalgalandıran şehit babası 73 yaşındaki Salim Yarar, oğlunun ve diğer Mehmetçiklerin aziz hatırasını yaşatmak için evlerinin bahçesine mini müze kurdu. Yarar, 22 yıldır aldığı şehit maaşını bir gün olsun gırtlağından geçirmediğini, oğlunun adını yaşatabilmek için bir çok ilde eğitim ve kültür yatırımları yaptığını söyledi.
Türkiye’nin bir çok şehrinden ziyaretçiler geliyor
Oğlunun ve silah arkadaşlarının, vatan ile millet savunmasında canlarını seve seve verdiğini belirten Salim Yarar, “Bu vatan uğruna canını veren şehitlerin önünde saygıyla durmak yetmez. Bunu ilelebet yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gerekir. Nedir, ne için yapılmıştır? Hür ve bağımsız yaşamak ne demektir? İstiklal ne demektir? Türk milletinin, Türk askerinin kahramanlığı anlatacak bir yer olması gerekiyordu. Şehit oğlum vesilesiyle 4 odalı mini bir müze yaptım. Bu 10’uncu yılı ve Türkiye’nin bir çok ilinden öğrenciler ziyaret ediyor” dedi.
Oğlunun şehit maaşını eğitim ve kültüre harcıyor
Oğlunun şehit olması sebebiyle 22 yıldır aldığı maaşı gırtlağından geçirmediğini belirten Yarar, “Artvin’de ve Sakarya’da adına kütüphaneler, Atatürk anıtları ve çeşmeler yaptırılmıştır. Yani eğitim ve kültür amaçlı şehit oğlumun maaşını 22 yıldır gırtlağımdan geçirmedim. Onun güzel anı ve hatıralarını yaşatmak için uğraştım” diye konuştu.
Müzede her şey var
Mini müzenin 365 gün halka açık olduğunu anlatan Yarar, müzede başta Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere 50 ilden gelen kitaplarla şehit oğlunun ve Türkiye’nin birçok yerinden gelen fotoğraf albümleri, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerin künyelerinin, şiirlerin ve tabloların yer aldığını aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.