Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

21 yıl sonra gelen mezuniyet töreni

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 1995 yılında Beşparmak Dağları’nda meydana gelen yangın sebebiyle yapamadığı mezuniyet törenini 21 yıl sonra gerçekleştirdi.YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 1995 yılında Beşparmak Dağları’nda meydana gelen yangın sebebiyle yapamadığı mezuniyet törenini 21 yıl sonra gerçekleştirdi.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanede düzenlenen mezuniyet töreninde YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel Rektör Prof. Dr. Ümit Hasan, 1995 yılında dönemin Başbakanı Hakkı Atun, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rekötür Prof. Dr. İsmail Güleç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, öğretim üyeleri, 1995 yılında mezun olan öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.
Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İlyas Abdullin’in müzik dinletisi ile başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve hayatını kaybeden mezun öğrenciler Taha Telli ve Urcan Vangöl anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Törenin açılış konuşmasına geçilmeden önce Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç’ın törene ilişkin mesajı okundu.
Prof. Dr. Ümit Hassan; "Mezunlar zamanı geri alarak bu günü yaşıyorlar"
Programın açılış konuşmasını geçekleştiren YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi’ni her daim ileriye götüreceklerini vurguladı.
"21 yıl önce mezun oldu, mezun olduğu bölümün başkanı oldu"
Mezunlar adına Bilgisayar Enformatik Bölüm mezunu ve aynı zamanda bölümün şu anki başkanı olan Doç. Dr. Nadire Çavuş konuşmasını gerçekleştirirken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Doç. Dr. Çavuş, mezun olduğu bölümün yine aynı üniversitede bölüm başkanlığı yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alper Karayama 21 yıl sonra gerçekleşen mezuniyet töreni için her birinin oldukça heyecanlı olduğunu ifade ederek, dünyanın her yerinde dernekleri adına etkinlikler yapmayı planladıklarını söyledi.
"Yangın felaketi nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreninin yıllarca üzüntüsünü yaşadık"
Prof. Dr. Şenol Bektaş, yangın felaketi nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreninin yıllarca üzüntüsünü yaşadıklarını ancak bu töreni gerçekleştirmekten büyük onur duyduğunu ifade etti. Mesleki hayatlarında başarı kazanan mezunların Yakın Doğu Ailesine yaşattığı mutluluğu da dile getiren Prof. Dr. Bektaş, 1995 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesinin gelişim katettiğinden de söz ederek, kampüsün giderek büyüyüp gerek öğrenci sayısı bakımından gerekse fakültelerin sunmuş olduğu imkanlara bakarak uluslararası bir eğitim kurumuna ulaştığının altını çizdi.
Törende, YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Mezun Öğrenciler Derneği arasında karşılıklı plaket takdimi yapılırken öğrencilere sırasıyla diploma verildi.
Son olarak mezunlar 21 yıl sonra kep atmanın sevinci yaşayarak Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ve tüm hocaları ile birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.