Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2018-2019 eğitim öğretim dönemini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı

2018-2019 eğitim öğretim dönemini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

2018-2019 eğitim öğretim dönemini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 bin 400 öğrenci karne alarak tatile çıktı.

İlçenin 50. Yıl İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Kaymakam Ramazan Kendüzler, 2018-2019 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilere karnelerini verdi. Kendüzler, öğrencilerle gelen velilerine tavsiyelerde bulunarak, “Öncellikle tüm eğitim camiasında görev alan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çünkü yaz kış demeden tüm öğrencilerimize eğitim sağladılar. Bu karneler sadece öğrencilere değil, bunu velilere de veriyoruz. Buradan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, hayırlı tatiller dilerim” dedi.

EDİRNE (İHA) - Edirne’de, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde 55 bin 827 öğrenci karne aldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Velilerimize küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum; öğrencilerimizin karnelerinde eksiklik, zayıf not görüyorlarsa, bunlar sadece öğrencilere ait değildir” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Vali Canalp’e, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve müdür yardımcıları eşlik etti.

“Eksik, zayıf notlar sadece öğrencilere ait değildir”

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Canalp, velilere de küçük bir uyarıda bulunduğunu söyleyerek, “Velilerimize küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum; öğrencilerimizin karnelerinde eksiklik, zayıf not görüyorlarsa, bunlar sadece öğrencilere ait değildir” dedi.

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının kapanış programı düzenlenirken kent genelinde 147 bin öğrenci karne alma sevinci yaşadı.

Tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da karne heyecanı yaşandı. Okul öncesi, ilkokul ve liselerde okuyan öğrenciler 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Yaz tatiline girmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, bu tatil sayesinde 2018- 2019 eğitim öğretim döneminin yorgunluklarını atma fırsatı bulacak. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Neriman Küçükkurt Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtımı törenine katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz’a Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Mili Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürü ve öğretmenler de eşlik etti.

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de son ders zilinin çalması ile uzun bir yaz tatili dönemine giren öğrenciler karneleri alır almaz tatil planları yapmaya başlarken, bir çok öğrenci şimdiden denize gitmenin hayalini kurdu.

Kentte 2018-2019 eğitim öğretim yılının son ders zilinin çalmasıyla 190 bin öğrenci ve 15 bin öğretmen çalması ile yaz tatilini girdi. Merkezefendi ilçesi Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nda da karne heyecanı yaşandı. Karnelerini alan öğrenciler uzun ve yorucu geçen bir eğitim döneminin ardından yarın başlayacak yaz tatilinin ilk günü için planlar kurmaya, hesaplar yapmaya başladı. Öğrenciler eğitim dönemi boyunca çok yorulduklarını ve okul döneminin çok yoğun geçtiğini vurguladılar. İyi bir tatili hak ettiklerini ifade eden öğrencilerden bazıları ise şimdiden deniz, kum ve güneşin hayalini kurmaya başladı. Bazı öğrenciler ise hem tatil yapacaklarını hem de önümüzdeki yıl başarılarını daha fazla arttırmak için konu tekrarı yapacaklarını ifade ettiler.

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde karne töreni 15 Eylül Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Soner Suyolcu’nu ile okulun öğretmenlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen törende Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve eşi Nihal Görgülüaslan’ın yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Bahar, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, öğrencilerle velileri hazır bulundu.

Okul öğretmenlerinden Gülnaz Tuğrul’un sunumunu üstlendiği törende; 8. Sınıf dönem birincisi Neslihan Günsal yaptığı konuşmada, okuldan mezun olmanın heyecanını buruk bir sevinçle karşıladığını ve başarısındaki en büyük etkenin ailesinden aldığı güç olduğunu vurgulayarak, üzerinde emekleri olan öğretmenleriyle, ailesine teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.