Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 Yılı Yaş Çay Alım Sezonu Yarın Başlıyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2016 yılı yaş çay alım sezonunun 3 Mayıs günü başlayacağını duyurdu.ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un faaliyetlerini çok yönlü ve kapsamlı olarak sürdürdüğünü ifade...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2016 yılı yaş çay alım sezonunun 3 Mayıs günü başlayacağını duyurdu.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un faaliyetlerini çok yönlü ve kapsamlı olarak sürdürdüğünü ifade ederek, “ÇAYKUR olarak çok yönlü faaliyetlerimiz devam ediyor. Üretim, pazarlama ve uluslararası boyutlarda çok ciddi adımlar atıyoruz. 25-28 Nisan tarihleri arasında Barcelona’da düzenlenen gıda fuarında yerimizi aldık. Çok verimli çalışmalar yaptık. İspanya önemli bir ülke. İspanya Güney Amerika’nın anahtarı konumunda bir ülke. Bu nedenle bu fuarın önemi büyüktü. Güney Amerika’nın neredeyse tamamı İspanyolca konuşuyor. ABD’nin güney eyaletleri de İspanyolca konuşuyor. Bu nedenle İspanya Güney Amerika’ya açılan önemli bir kapı. İspanya ile olan temaslarımızı güçlendireceğiz” dedi.
"’ÇAYLA’ DÜNYA MARKASI OLACAK"
Çaykur’un 2. Çayla mağazasını açtığını, Çayla’nın Didi’den sonra yeni bir dünya markası olacağını ifade eden Sütlüoğlu, “Geçtiğimiz Cuma günü yeni çay evimizin tanıtımını yaptık. 3. çay evimizi Tuzla Marina’da açacağız. Didi nasıl sektöründe yıldız olmuşsa, çay esaslı olarak projelendirdiğimiz Çayla mağazalarımız da ülkemizin yıldızı olacak. Didi’den sonra yeni bir markayı dünyanın ve ülkemizin gündemine sokmuş olduk. Çay evlerimizi her gün günlerce insan ziyaret ediyor. Çünkü çay esaslı böyle bir konsept dünyanın hiçbir yerinde yok. Çay evlerimizde 60’ın üzerinde çay esaslı yiyecek ve içecek mevcut. Çayla’lar sadece yurt içinde olmayacak. Bunu bir dünya markası yapacağız. Yurt dışındaki ilk mağazamızı Mekke’de açacağız. Ardından ise New York’ta ikinci yurt dışı mağazamızı açacağız” diye konuştu.
"2015 REKORLAR YILI OLDU"
Sütlüoğlu, 2015 yılının ÇAYKUR için rekorlar yılı olduğunu belirterek, “2015 yılı ÇAYKUR için rekorlar yılı oldu. 681 bin ton yaş çay alarak 131 bin ton kuru çay ürettik. Kuru çay üretiminde rekorlar kırdık. Yaş çay ödemelerinde ilk kez 1 milyar TL’nin üzerine çıktık. Diğer ödemelerimizde ise 2 milyar TL’nin üzerine çıktık. Kar artışımız yüzde 88 oranında oldu. İhracattaki ciro artışımız ise yüzde 101 oldu. 2015 yılı ÇAYKUR için çok verimli bir yıldı” dedi.
Sütlüoğlu beyaz çay filizi fiyatının 400 TL’ye yükseltildiğini kaydederek, “Beyaz çay ücretini 400 TL olarak belirledik. Geçtiğimiz yıl 1 kilo beyaz çay karşılığında üreticilerimize 350 TL ödemiştik. Bu yıl bunu 50 TL arttırdık. Bu tamamen bir ek gelirdir. Herkes beyaz çay filizlerini toplayıp getirsin” şeklinde konuştu.
YAŞ ÇAY ALIMLARINA BAŞLIYOR
Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay alımlarına 3 Mayıs tarihi itibariyle başlayacaklarını ifade ederek, “2016 yılı yaş çay sezonunu yarın itibariyle başlatıyoruz. 2016 yılında ilk sürgün alımlarında dekar başına uygulayacağım çay kotası 400 kilo olacaktır. Üreticilerimizden çay bahçelerine erken girmelerini istiyoruz. Vatandaşımızdan ricamız budur. Çaylarını erken toplasınlar. Bahçelerine erken girsinler. Kalitesiz toplanan çayla kaliteli kuru çay üretimi yapmamız mümkün değil. Kuzey iklim kuşağında olduğumuz için dünyada üzerine kar düşen tek çay bitkisi bizimki. Bu nedenle haşere içermiyor ve ilaçlama yapılmıyor. Elimizdeki bu hazineyi kalitesiz üretim ile heba etmeyelim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.