Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sonuçlandı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Miller Holding sponsorluğunda düzenlenen 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda zafer Ege Köksal’ın oldu.Kıyasıya bir rekabete sahne olan Çanakkale’deki şampiyonada FM (FIDE Ustası)...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Miller Holding sponsorluğunda düzenlenen 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda zafer Ege Köksal’ın oldu.
Kıyasıya bir rekabete sahne olan Çanakkale’deki şampiyonada FM (FIDE Ustası) Ege Köksal, eleme turlarında karşılaştığı rakibi CM (Usta Adayı) Tuna Özateş’i iki karşılaşmada da yenerek şampiyon olmayı başardı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Uygulama Oteli’nde 27 Haziran-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’na Türkiye’nin en genç ve başarılı 98 satranç sporcusu katıldı.
9 tur süren zorlu bir mücadele verdiği Şampiyona’nın son gününde FM Ege Köksal ve CM Tuna Özateş rakiplerini geride bırakarak, eleme turlarında karşılaştı. Şampiyonluk için verilen çetin mücadelenin ardından iki maçı da galibiyetle tamamlayan FM Ege Köksal, 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonu oldu. Köksal, bu başarısı ile 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkını da elde etti. 2016 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda son ana kadar mücadeleyi bırakmayan CM Tuna Özateş ikinci olurken, üçüncülüğü ise geçen yılın şampiyonu Gani Eren Ererdem elde etti.
Türkiye Gençler Şampiyonası’nda ilk üç dereceyi elde eden sporcular kupa ve madalyaların yanı sıra uluslararası yarışmalar için değerlendirilme hakkı da kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.