Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016-2017 Simurg eğitim sezonu törenle başladı

Eyüp Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlerin eğitimine yönelik başlatılan Simurg Yeni Nesil Bilgi evlerinin 2016-2017 yılı eğitim sezonu düzenlenen törenle açıldı.Eyüp Belediyesi tarafından 5-25 yaş arası çocukların ve gençlerin...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlerin eğitimine yönelik başlatılan Simurg Yeni Nesil Bilgi evlerinin 2016-2017 yılı eğitim sezonu düzenlenen törenle açıldı.
Eyüp Belediyesi tarafından 5-25 yaş arası çocukların ve gençlerin eğitimlerini üst düzeye çıkararak kendi el becerilerini kazanması için başlatılan ve AK Parti 5’inci Yerel Yönetimler Sempozyumunda ‘Özel Jüri Ödülüne’ layık görülen Simurg Projesinin 2016-2017 yılı eğitim sezonu düzenlenen törenle başladı. Güzeltepe Gençlik Merkezinin bahçesinde düzenlenen törende Simurg eğitimlerinde başarı gösteren öğrencilerin el yapımı eserleri tanıtılırken, aynı zamanda da eğitimleri verilen el işlemeciliği, ebru sanatı, ahşap işleme sanatı gibi dersler hakkında öğretmenler öğrencilere bilgiler aktardı. Öğrencilere farklı bir felsefe anlayışı kazandırmak için başlatılan Simurg Eğitimlerinin açılış törenine katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Öğrencilerle sohbetler eden Başkan Aydın, çocukların istekleri doğrultusunda bol bol fotoğraf çektirdi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Protokol üyeleri ve öğrenciler 30 tane güvercini simurg temsili olarak havaya uçurdu. Başkan Remiz Aydın’ın elinde bulunan güvercinin uçmaması renkli görüntüler oluşturdu.
“Aldığımız ödüller bu çalışmaların başarılı olduğunu gösteriyor”
Simurg yeni eğitim yılının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz göreve geldiğimiz zaman özellikle gençlere ve çocuklara özel önem vereceğimizi söylemiştik. Simurg her geçen gün büyüyen ve gelişen bir proje haline geldi. Yüzlerle söylediğimiz öğrenci sayımızı bugün artık binlerle hitap eder hale geldik. Bu sen bilgi evlerimizde 4 bin civarında öğrencimiz eğitim görecek. Her geçen gün büyüyen bu projemizde geçen Başbakanımız tarafından ödüllendirilmişti. Bu programda sonra Ali Kuşçu Uzay evi olarak da inovasyon dalında ödül aldık. Bütün bu ödüller yaptığımız işlerin doğru olduğunu, yapılan çalışmaların faydalı olduğunu gösteren ölçütler olduğunu gösteriyor. İnşallah Eyüp’te bu çalışmalar devam edecek ve Eyüp’te pırıl pırıl gençler yetişmeye devam edecek” dedi.
“Gençlerin ve çocukların eğitimlerinde çok geniş alanda desteklemeye devam ediyoruz”
Gençlerin ve çocukların eğitimlerinde çok geniş bir alanda desteklediklerini söyleyen Başkan Aydın, “Bizim eğitim alanında çok geniş alanda çalışmalarımız var. İlkokul öğrencilerimizin kırtasiye desteğinden, lisedeki öğrencilerin üniversiteye geçiş desteğine, Bilgi Evlerinde ki 30 civarında ki atölyelerde ki yaygın eğitim modelimize, yaz ve kış kamplarımıza, spor takımlarının kurulmasına ve malzeme desteğine kadar birçok alanda deste oluyoruz. Yani gençlerimizin ve çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal anlamda gelişmelerini sağlayacak, yaygın eğitime fayda sağlayacak bütün argümanları oluşturmaya ve desteklemeye devam ediyoruz. Çok geniş bir alanda ve çok geniş bir sekmende çocuklarımızla birlikte olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Simurg’ta eğitim görecek çocuklar yeni sezon için heyecanlı
Simurg bilgi evlerinde eğitim görerek kendi el becerilerinin yanı sıra bilgilerini tazeleyip, kendilerine hayat felsefesi edinen gençlerin ve çocukların yeni sezon için heyecanlı bekleyişi sona erdi. Simurg kapsamında ebru sanatı alanında çalışmalar yapan öğrenci Hatice Kerim, “Yine aynı öğretmenlerle beraber eğitim alacağım için heyecanlıyım, mutluyum. Simurg bilgi evlerine bence herkes gelmeli, çünkü çok iyi bir platform, insanlar burada çok iyi şeyler öğreniyor ve benim bu sayede kazandığım çok iyi arkadaşlıklar oldu” şeklinde konuştu.
Yeni sezon için heyecanlı olduğunu söyleyen öğrenci Elçin Yavaş ise, “Heyecanlıyım, tanıdık olduğumuz bir ortam. Yani her şeyin başlangıcı güzeldir ve bilgi evlerinde olmak bizi mutlu ediyor. Kesinlikle bizi iyi yönde etkileyen, bize güzel şeyler katan, sosyalleştiren bir proje” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.