Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

200 Yıllık Koca Çınarın Dalına Çıkarak Orman Yangınlarına Dikkat Çekti

Eskişehir Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, orman yangınlarına dikkat çekmek amacı ile 202 yıllık koca çınara çıkarak tepkisini dile getirdi.Son dönemlerde sıcakların iyice etkisini...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
200 Yıllık Koca Çınarın Dalına Çıkarak Orman Yangınlarına Dikkat Çekti
Eskişehir Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, orman yangınlarına dikkat çekmek amacı ile 202 yıllık koca çınara çıkarak tepkisini dile getirdi.
Son dönemlerde sıcakların iyice etkisini göstermesiyle ülkemizde orman yangınlarına sıkça rastlanmaya başlandı. Gerek aşırı sıcaklar gerekse ormanlık alanlara vatandaşlar tarafından atılan sigara izmariti ve cam şişelerden dolayı meydana gelen yangınlara dikkat çekmeye çalışan Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 200 yıllık çınar ağacına çıkarak "Orman yangınları ciğerimizi yakıyor. Ya koruyacağız, ya koruyacağız" pankartı açtı. Daha önce yaptığı farklı basın açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Gürsoy, Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan 1814 yılında dikilmiş olan ‘Doğu Çınarı’na çıkarak açıklamasını gerçekleştirdi. Ormanlara atılan cam şişelere de dem vuran Gürsoy, açıklamasını gerçekleştirdiği sırada yere cam şişe attı.
“YANGINLARIN SEBEBİ NE YAZIK Kİ İNSAN KAYNAKLIDIR”
Yangınların artmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Eskişehir Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, yaptığı açıklamada, “Sıcakların artmasıyla orman yangınları arttı. Yangınların artması bizleri derinden üzüyor ve ciğerimiz yanıyor. Yangınların sebebi ne yazık ki insan kaynaklıdır. Mangal, semaver, ateş yakılarak ve cam şişe atarak. Bilim adamlarının açıklamalarına göre, bir meşe ağacında 10 bin canlı yaşadığı gözlenmiştir. Ağaçların olduğu yerde canlılar yaşıyor. Canlıların yangın karşısında yaşadığı an dehşet vericidir. İnsanlar kendisini yangın karşısında kaldığını düşünse ormanları korumak için hassasiyet gösterir” dedi.
Yaptığı açıklamanın ardından ağaçtan inen Gürsoy, ardından yere attığı cam şişenin kırıklarını da toplayarak çöpe attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.