Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

200 Mülteci İçin İftar Yemeği Düzenlendi

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde Kocaeli’de yaşayan 200 mülteciye iftar yemeği verildi.Kocaeli’de yaşayan 200 mülteciye Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi ve Kocaeli Sanayi Odası(KSO) işbirliği ile iftar yemeği...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 03:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 03:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde Kocaeli’de yaşayan 200 mülteciye iftar yemeği verildi.
Kocaeli’de yaşayan 200 mülteciye Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi ve Kocaeli Sanayi Odası(KSO) işbirliği ile iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve 200’e yakın mülteci katıldı. Yemek öncesinde gazetecilere açıklama yapan KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, “Malumunuz bugün Dünya Mülteciler Günü. Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile birlikte kentimizde yaşayan Suriyeli ağırlıklı olmak üzere tüm göçmenlere yönelik bir iftar yemeği organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Böyle bir Ramazan akşamında, iftar yemeği organizasyonunda uluslar arası meselelere ben çok girmemeye çalışayım. Ama malumunuz ciddi bir insanlık dramı yaşanmakta. Bunun da büyük bir kısmı ülkemiz merkezli. Umarız, dünyada yaşanan bu sosyal çalkantıların sonucunda oluşan bu tarz fiili durumlar son bulur. Bu insanların eminim çok büyük bir kısmı ülkelerini, evlerini, vatanlarını terk ettikleri için mutsuzdur. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak onlara elimizden geldiğince iyi ev sahipliği yapmaya çalışmalıyız. İnsani açıdan bizlere düşen görev budur” dedi.
“UYDU İL OLMADIĞI İÇİN KOCAELİ’DE MÜLTECİ SAYISI ÇOK DÜŞÜK”
Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz ise, “Kocaeli’de 25 bin 300 Suriyeli var. Uluslar arası Koruma kapsamında mülteci olarak Kocaeli’ye gelen sayı 27 kişidir. Bu da Türkiye’nin sadece Avrupa Birliği’nden gelen mültecileri kabul etmesinden dolayıdır. Avrupa Birliği üyeleri dışındaki ülkelerden şartlı mülteci veya ikinci mülteci olarak kabul etmekteyiz. Bu bağlamda, ilimiz uydu il olmadığı için Kocaeli’de mülteci sayısı çok düşük. Bir kere Suriyelilere yönelik faaliyetler 3 temel doğrultuda devam ediyor. Bir tanesi, eğitim boyutu. Darıca ve Derince’de Suriyelilerin özellikle Türkçe’yi daha iyi öğrenme, Vatandaşlık bağlamında Türk dilini, aynı zamanda aidiyet duygusunu, kendi ülkemizdeki yaşam biçimi ve standartlarını öğrenmek amacıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak Suriyelilerin eğitimini destekleyici faaliyetler yürütmektedir. Bu yaza doğru da tekrar, Halk Eğitim Merkezleri’nde mültecilerin sosyal yaşantıyı daha iyi anlama ve hayata adapte olmaları açısından kurslar açılacaktır. Bu kurslara da göç idaresi mültecileri yönlendirecektir. Yani birincisi mültecilerin eğitim boyutu, ikincisi ise kayıtlar. Bizim Yarımca’da Geri Gönderme Merkezimiz var. Bu merkezimizde hem bütün Suriyelilerin biyometrik bilgileri alınmakta ve böylelikle bütün Suriyelilerin emniyet açısından adresi, kaldıkları yeri ve kendileri ile ilgili bütün bilgileri elde etmekteyiz. Bu bilgiler de Milli Eğitimin, Halk Sağlığının ve Vakıfların da görüş alanına düştüğü için, oradan da kişilerin sağlıkla ilgili, eğitimle ilgili yararlanma faaliyetleri böylelikle daha etkin bir şekilde yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz’ün konuşmasının ardından akşam ezanının okunması ile birlikte salondaki mülteciler oruçlarını açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.