Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 Temmuz Kıbrıs Şehitleri Balıkesir’de anıldı

Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatının 43. yıl dönümü dolayısıyla Kıbrıs şehitleri dualarla anıldı.Kıbrıs Barış Harekatının 43. yıl dönümü münasebetiyle Muharip Gaziler Derneği Balıkesir...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
20 Temmuz Kıbrıs Şehitleri Balıkesir’de anıldı

Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatının 43. yıl dönümü dolayısıyla Kıbrıs şehitleri dualarla anıldı.

Kıbrıs Barış Harekatının 43. yıl dönümü münasebetiyle Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Alaca Mescit Camii’nde 498 Kıbrıs şehidi için mevlit okundu. Kur’an-ı kerim ve mevlid-i şerifin ardından öğle namazı sonrasında vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz, “Bildiğiniz gibi bu gün 20 Temmuz, 20 Temmuz’un hemen akla gelmesi lazım, ama maalesef çoğu kişinin aklına gelmiyor. Bir Kıbrıs Gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı olarak üzülüyorum. Bugün protokolü de buraya davet etmiştik, ancak gelenleri pek göremedik, bize rağbet az. Bu da bizi işin üzen tarafı. 1974 yılı 20 Temmuz’da Kıbrıs adasındaki soydaşlarımız başta Makarios tarafından ve onu devirip yerine geçen Nikos Sampson tarafından yok edilmeye çalışıldı yıllarca. En son 1974 Temmuzunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir karar aldı oradaki soydaşlarımızın korunması kollanması, haklarının geri alınması ve ada olarak Türkiye için stratejik bir öneme sahip olması nedeniyle bir çıkartma yapıldı. Biz o tarihlerde asker olduğumuzdan bu harekata katıldık. Oradaki soydaşlarımıza barışı götürdüğümüz gibi Rum halkına da barışı götürdük. Neden ? Çünkü 74 öncesi Rumlar ve Türkler sürekli savaş halindeydi. Rumlar ve Türkler huzursuzdu. Oralarda bu günkü toprak sınırları içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasının temellerini attık. Orada şehit düşen 498 tane arkadaşımız var. Hem orada savaşan arkadaşlarımızı anmak hemde orada şehit düşen kardeşlerimizin ruhuna Fatiha okumak ve ruhlarına hediye olması dileğiyle hayır yapmak için buraya toplandık” dedi.

Kıbrıs’ta ne oluyorsa 15 Temmuz’da da aynısı oldu

Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise, “Ben öncelikle Kıbrıs Barış Harekatındaki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. O dönem gazi olan ve edebiyete intikal etmişlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Günümüzde yaşayan gazilerimize de Allah’tan sağlık sıhhat diliyorum. Bizin için vatan, millet, devlet, bayrak önemli değerler. Bu değerleri bizim yaşayıp yaşatmamız, hatırlayıp hatırlatmamız lazım. Bunlar bizim çatımız bu çatıyı çok sağlıklı tuttuğumuz oranda toplum ve millet oluruz. Geçmişte ne oluyorsa günümüzde de o oluyor. Kıbrıs’ta ne oluyorsa 15 Temmuz’da da aynısı oldu. Tekrar bunları yaşamamak için bizim vatana, millete bayrağa sıkı sıkı sarılmamız lazım. Bu çatıyı çok sağlıklı sıhhatli tutmamız lazım. Gelecek kuşaklara bunları aktarmamız lazım. Orada çok büyük fedakarlıklar yaptılar şehit, gazi oldular. 15 Temmuz’da da aynısı oldu. İç ve dış ihanet şebekelerine karşı bir mücadele verildi. Bu mücadele sonucunda vatan, milleti bayrağı dik tuttuk, diri tuttuk. Dünyaya insan ve insanlığa nizam verecek olan bir milletiz biz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.