Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 kilometre TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan, Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen TIR’lar 20 kilometreyi aşkın kuyruk oluşturdu. Şehir merkezi bağlantı yoluna kadar ulaşan kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri, hem zamanla hem de sıcakla mücadele ediyor.Bulgaristan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan, Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen TIR’lar 20 kilometreyi aşkın kuyruk oluşturdu. Şehir merkezi bağlantı yoluna kadar ulaşan kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri, hem zamanla hem de sıcakla mücadele ediyor.
Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda, Türk tarafından geçen TIR’lara karşı beklentilere cevap verememesi ve kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda 20 kilometreyi aşkın TIR kuyruğu oluştu.
SICAK VE ZAMANA KARŞI MÜCADELE
Yaklaşık iki gündür TIR kuyruğunda beklediklerini söyleyen TIR sürücüleri, geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve yaklaşık 300 TIR kapasiteli TIR Parkı’nın da yetersiz kaldığını belirterek, hem sıcakla hem de zamanla imtihan yaşadıklarını belirtti. Yıllardır uzun yol şoförlüğü yaptıklarını ve kuyruk çilelerinin bitmediğini dile getiren sürücüler, yetkililerin artık bu soruna bir çare bulmasını istediklerini söyledi.
BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI
Öte yandan, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk işçilerinin hem Kapıkule Sınır Kapısı’ndan hem de Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapıları’ndan bayram ve yaz tatillerini geçirmek için ülkeye girişleri sürüyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, son 14 saat içerisinde yaklaşık toplam 17 bin büyük ve küçük araç geçişinin sağlandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.