Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 İle 80 Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı’nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın dördüncü anahtar teslim töreni Sivas’ta yapıldı.Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen anahtar teslim törenine; Sivas Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı’nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın dördüncü anahtar teslim töreni Sivas’ta yapıldı.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen anahtar teslim törenine; Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Alim Barut, "İlimizde sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha iyi bir şekilde verilmesi, acil durumda vatandaşlarımızın en kısa zamanda sağlık kuruluşlarına ulaştırılması için ilk etapta merkez ilçeye 7 adet ambulans tahsis edilmiştir. İnsan hayatında en önemli şey sağlıktır. Sağlığınız varsa her şeyimiz var demektir. Sağlığın olmadığı yerde hiçbir şey yerli yerinde değildir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımızın vatandaşlarımızın iyi yaşamaları için elinde geleni yaptığına inanıyorum. Sağlık hizmetlerinin en hızlı bir şekilde ulaşımını sağlamak, en hızlı şekilde ilgili yerlere ulaşmak adına ambulans filosuna tahsis edilen bu araçlarda katılacak filolarımız biraz daha zenginleşecektir" dedi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ise öncelikli hedeflerinin ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılmasının olduğunu belirterek, "Bu hizmet 112’li çağrı ile 7 gün 24 saat kesintisiz sunulmaktadır. 112 numarası arandığı vakit vatanın her köşesinden herhangi bir ilimizde bu iş için özel tasarımlanmış ve konumlandırılmış komuta kontrol merkezi ilk çağrı gelir ve tam donanımlı ambulansımız en kısa sürede bu hastamızın acil sağlığa hizmet sunmak üzere ihtiyacına koşar. En kısa zamanda da ilgili hastaneye yetiştirir" diye konuştu.
"AMBULANS SAYIMIZ 5 BİNE ÇIKMIŞTIR"
"Acil sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi için 112 acil sağlık hizmetlerimiz ülke genelinde tüm kırsa bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmış son 13 yılda 112 istasyon sayımız 481’den, 2 bin 310’a çıkarılmıştır" diyen Gedik şunları söyledi:
"Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekipler ile gelen acil çağrıların kentlerde ilk 10 dakikada, kırsalda ilk 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 94’lerin üzerine çıkarılmıştır. Bu anlamda gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaşılmış hatta birçok alanda aşılmıştır. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret almadan sunmuş olduğumuz bu hizmetin ana unsurlarından birisi de ambulanslarımızdır. Vatandaşlarımızın can güvenliklerini sağlamak amacıyla her yıl sayısını artırarak yaygınlaştırmayı amaçladığımız ambulanslarımızın kalitesini gelişmiş ülkelerin standartlarının daha da üstüne çıkarmış bulunmaktayız. 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılan ambulans sayımız son 13 yılda 617’den 5 bin 73’e çıkarılmıştır."
"4 MİLYON 389 BİN KİŞİYE ACİL SAĞLIK HİZMETİ SUNDUK"
Acil sağlık hizmetlerinin dünyaya örnek gösterebilecek bir düzeye geldiğine dikkat çeken Gedik, "Son yıllarda her şart ve coğrafyada hastalarımıza ulaşabilmek amacıyla kar üstünde gidebilen ambulanslar, adalardan ve sahil bölgelerimizden hasta naklini sağlamak için alınan deniz ambulansları, acil sağlık hizmetlerini dünyada örnek gösteren bir düzeye ulaştıran hava ambulans hizmetleriyle uzak mesafeler kısalmış, organ nakli ve hızlı müdahaleyle can kaybı ve sakatlıkların önlenmesinde büyük aşama kaydedilmiştir. Bugün dünyada gece görüşlü helikopterle sağlık alanında hizmet sunabilen 6 ülkeden birisiyiz. 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında 2002 yılında 380 bin hasta nakledilirken, 2015 yılında 4 milyon 389 bin hastaya nakil ve acil sağlık hizmeti sunduk. Önümüzdeki dönemde gece uçan helikopterlerimizi daha da artırmak, tüm sahil kentlerimizi kapsayacak deniz ambulanslarımız, profesyonel ekip ve ekipmanla donatılmış Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerimizle son teknolojiyle donatacağımız acil çağrı ve operasyon yönetim sistemimizle ülkemizi Ortadoğu, Asya ve Balkanlar’ın acil sağlık hizmetlerini sunacağımız bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler 20 ile gidecek olan 80 ambulansın anahtarlarını ambulans şoförlerine teslim etti. Daha sonra ambulanslar sirenler eşliğinde yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.