Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Uluslararası Öykü Festivali sona erdi

İSTANBUL (İHA) – Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İSTANBUL (İHA) – Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sona erdi. Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, akademisyenler, sanatseverler ve birçok farklı ülkeden gelen öykü yazarları katıldı. Zeytinburnu Belediyesinin 2. Uluslararası Öykü Festivali için hazırladığı kısa filim gösterisi ile başlayan kapanış programı protokol konuşmaları ile devam etti. Gecede daha sonra sahneye farklı ülkelerden yazılan öyküler, yazarları tarafından seslendirildi. Sahnede okunan öykünün İngilizce ve Türkçesi yer alırken ilk kez öykü kitabı yayınlanan Senem Gezer ve Nurcan Toprak’a Belediye başkanı Aydın ve Milletvekili Erdem tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

“Bilgilerimizi ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaştık”

2. Uluslararası Öykü Festivali’ne gelen sanatçıların Zeytinburnu’nda farklı okullarda öğrenciler ile buluştuğuna değinen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Umuyorum ki buraya yurt öykü festivaline gelen misafirlerimiz İstanbul’dan memnun kalmışlardır. Biz misafirlerimiz ile birlikte 5 gün boyunca Zeytinburnu’nda birçok okulda öğrenciler ile buluştuk. İnsanlara hizmet etmek adına bilgilerimizi ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaştık. Yazmış olduklarınızı okudum, yazacak olduklarınız ile ilgili de yeni ilham kaynaklarının olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu tür organizasyonların geleceğimize katkısı büyük olacak”

Zeytinburnu Belediyesi’nin klasik belediye hizmeti anlayışından çok daha fazla kültürel hizmet sunduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, “Belediyemizin kültürümüze edebiyatımıza yaptığı yatırımlar ve bu tür organizasyonların geleceğimize katkısı büyük olacak. Bu gün 60 Milyon göçmenin yerinden yurdundan sökülüp atılmış insanların bulunduğu bir dünyadayız. Biz yeter ki yazalım, yazmak istedikten sonra çok büyük dramlar var” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.