Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 Polisi Şehit Eden IŞİD’lilerin İddianamesi Hazırlandı

Diyarbakır’da, 26 Ekim 2015’te güvenlik güçlerinin hücre evine düzenlediği baskın sonucu 2 polisi şehit eden IŞİD’lilerin iddianamesi hazırlandı. Savcı, 16 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Tehlikeli madde...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, 26 Ekim 2015’te güvenlik güçlerinin hücre evine düzenlediği baskın sonucu 2 polisi şehit eden IŞİD’lilerin iddianamesi hazırlandı. Savcı, 16 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Tehlikeli madde bulundurmak" ve "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 15’er yıldan 37’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istedi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kayapınar ilçesinde 26 Ekim 2015’te IŞİD terör örgütünün hücre evlerine yönelik operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit olurken, Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy isimli teröristler çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan Orhan T., Osman U., Mustafa B., Veysi Ö., Nihat T., Mahmut D., Mikail İ., Abdurrahman S., Muhammed A., Cafer E., Baran Y., İrfan Ç., Jülide D., Ömer B., Mustafa B. ile tutuksuz olan Mehmet E. hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Hazırlanan iddianamede 16 şüphelinin "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Tehlikeli madde bulundurma" ve "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 15’er yıldan 37’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianamede IŞİD’in amacı ise şöyle açıklandı:
"DAEŞ’in amacı, stratejisi ve suç işlemeye yönelik vahamet arz eden eylemleri, cebir ve şiddet kullanarak baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle Anayasa’da belirtilen cumhuriyetin nitelikleri, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, Türk devleti ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç-dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde olduğu, örgütün silahlı olduğu, suça elverişli eylemlerde bulunduğu anlaşılmıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.