Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 bin mülteci için 2 bin kağıttan kayık

İranlı grafitist, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Saberivand, boğularak ölen 2 bin mülteci anısına denize 2 bin kağıttan kayık bıraktı. İzmir’de düzenlenen eyleme, Halkların Köprüsü Derneği de destek verdi.İranlı grafitist,...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İranlı grafitist, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Saberivand, boğularak ölen 2 bin mülteci anısına denize 2 bin kağıttan kayık bıraktı. İzmir’de düzenlenen eyleme, Halkların Köprüsü Derneği de destek verdi.
İranlı grafitist, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Saberivand, Halkların Köprüsü Derneği ile birlikte İzmir Konak Pier önünde beyaz kayıklar enstalasyonu gerçekleştirdi. Mültecilerin sorununa dikkat çekilen etkinlikte, denizde boğularak ölen 2 bin mültecinin anısına 2 bin kağıttan kayık elden ele verilerek suya bırakıldı. Daha sonra denizin kirlenmemesi amacı ile kağıttan kayıklar ağ yardımıyla denizden toplandı. Toplanan ıslanmış kayıklarla bir sergi açılacağı belirtildi. Etkinliğe çevredeki çocuklar da destek vererek kayıkları suya bıraktı.
“Haberler için ölüler sadece bir sayıdır”
Etkinlik sonrası konuşan Touraj Saberivand, “Haberler için ölüler sadece bir sayıdır. Onların adet olmadığını, gerçek olduğunu göstermek amacıyla, her bir ölü sayısı kadar kayık bıraktık. Ülkelerin mülteciler için atacakları adımlar konusunda hiçbir umudum yok. Biz facianın asıl yüzünü göstermek istedik. Onları hatırlamak içi bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.
“Denizler 2 bin insana mezar oldu”
Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi de, “Halkların Köprüsü Derneği olarak bugün İranlı bir sanatçı arkadaşımızı İzmir’de ağırlıyoruz. Geçen yıl denizlerde 2 bin mülteciyi kaybettik. Akdeniz, Ege Denizi 2 bin insana mezar oldu. Onları unutmadığımızı göstermek için bu etkinliği bugün gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra böyle ölümler olmaması için kamuoyunun dikkatini çekmek üzere buradayız. Ruhları şad olsun” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.