Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Adrasan Turizm Şenliklerine Büyük İlgi

Antalya’nın Kumluca ilçesinin Adrasan turizm bölgesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turizm şenliklerinde yağlı direkten bayrak alma yarışı vatandaşlardan ilgi gördü.Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kumluca ilçesinin Adrasan turizm bölgesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turizm şenliklerinde yağlı direkten bayrak alma yarışı vatandaşlardan ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 2. Adrasan Turizm Şenlikleri başladı. Şenliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Tevke ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Adrasan Turizm Şenliğinin dünyanın ve Türkiye’nin en güzel beldelerinden birinde düzenlendiğini söyledi.
Şenlik sayesinde Adrasan’ın daha iyi tanınacağını ifade eden Kara, şenliğin Adrasan’ın birlik ve beraberliğine, tanıtımına, Adrasan’daki doğal ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamasını temenni ettiğini bildirdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Adrasan’da bugün güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve bu etkinliğin geleneksel hale getirilerek Adrasan’ın tanıtımına katkı sağlaması için Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.
Bazı grupların Büyükşehir yasası çıkarken, Büyükşehir’in Antalya’dan gelerek Adrasan gibi beldelere hizmet edemeyeceğini iddia ettiklerini ileri süren Türel, “Bakın bugün burada bir güzellik yapılıyor, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu sadece Kumluca’da değil, Antalya’nın her köşesinde yapılan etkinliklere destek veriyoruz. Size bir şey daha hatırlatayım. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak Kumluca’ya 100 milyon liralık yatırım yaptık. Bunun 79 milyon liralık bölümü ASAT tarafından, 21 milyon liralık bölümü Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. İki yıllık süreç içinde yapılanlar ve hizmetlerimiz devam edecek” dedi.
ADRASAN’A BALIKÇI BARINAĞI MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugüne kadar Adrasan’da bir kangren halini alan imar planı konusunda da 1. etap imar planı çalışmasının tamamlandığını, 2. etap imar planı çalışmasının da önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.
Adrasan ile ilgili yürüttükleri çalışmaların bu kadar olmadığını kaydeden Türel, “Adrasan’da turizm var, deniz var. Burada insanlarımızın yatları, balıkçı motorları var. Şimdi Adrasanlı hemşehrilerimize imar planından sonra birde balıkçı barınağı çalışmamız ile ilgili müjde veriyorum. Vatandaşlarımızın balıkçı kayıklarını bağlayabilecekleri birde balıkçı barınağı yapılması için çalışıyoruz. Tüm bunlar bizim vatandaşımıza hizmet aşkıyla yaptığımız çalışmalardır. Ben tekrar bugün bu güzelliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 2. Adrasan Turizm Şenliğinin, Adrasan’a, Kumluca ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca Belediyesi olarak ilçede ve mahallelerde, halkın birilik ve beraberliğini pekiştirmek, halkın kaynaşmasını sağlamak amacıyla değişik sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklerde birinin de Adrasan Turizm Şenliği olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından denize çelenk bırakıldı. Sonra 50 metre, 200 metre, 400 metre serbest yüzme, 100 metre sırt üstü yüzme, su altında bekleme, tekne yarışı ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Yarışma sonunda 50 metre yüzmede Can Işık, 200 metre yüzmede Toros Taşgın, 400 metre yüzmede Deniz Taşgın, 100 metre sırt üstü yüzmede Levent Silahçılar, su altında bekleme yarışında İlyas Acar, tekne yarışında Halil Çetinkaya birinci oldu.
Yaklaşık 60 yarışmacının katıldığı ve dört turdan fazla süren yağlı direkten bayrak alma yarışması ise büyük heyecana sahne oldu. Yarışmacıların gres yağı sürülmüş yaklaşık 7 metre uzunluğundaki direğin ucundaki bayrağı almak için yaptıkları mücadele renkli görüntülere sahne olurken, 2 bin lira para ve çeşitli ödüllerin verildiği yağlı direkten bayrak alma yarışını Hasan Çüm kazandı.
Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların ödül ve madalyaları Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Yağlı direkten bayrak alma yarışını kazanan Hasan Çüm, 2. Adrasan Şenliğinde yağlı direkten bayrak alma yarışını kazandığı için çok mutlu olduğunu, yarışmayı kazanmasında, kendisine destek veren Kore gazisi dedesi Ali Taşgın’ın büyük emeği olduğunu söyledi.
2. Adrasan Turizm Şenliği etkinlikleri kapsamında ayrıca çocuklar için uçurtma etkinliği, vatandaşlar için Pırasalı Adası tekne turu, özel eğitim engelli öğrenciler etkinlikleri gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.