Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 yıla sığan film gibi hayat hikayesi

Ağabeyiyle yetiştirme yurdunda büyüyen ve tam düğün hazırlığı yaptığı sırada nişanlısına tecavüz edenleri bıçaklayınca hapse giren Muharrem Topallar, cezaevinden çıktıktan sonra ailesini aramaya başladı.Kahramanmaraş’ta yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağabeyiyle yetiştirme yurdunda büyüyen ve tam düğün hazırlığı yaptığı sırada nişanlısına tecavüz edenleri bıçaklayınca hapse giren Muharrem Topallar, cezaevinden çıktıktan sonra ailesini aramaya başladı.
Kahramanmaraş’ta yaşayan Muharrem Topallar, henüz 7 yaşındayken ağabeyiyle birlikte yetiştirme yurduna verildi. 17 yaşına kadar Kahramanmaraş Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan Topallar, yurdun yıkılacağı gerekçesiyle Çanakkale Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu’na gönderildi. 1 yıl burada kaldıktan sonra 18 yaşına giren genç adam, tekrar memleketi Kahramanmaraş’a döndü. Topallar, burada sevdiği kızla nişanlandı.
Nişanlısına tecavüz ettiler
Memleketi Kahramanmaraş’a döndükten sonra nişanlanan, 1 Ocak 2016 tarihinde de düğün yapmayı planlayan Muharrem Topallar’ın nişanlısı iddiaya göre tecavüze uğradı. Gelin adayının ağabeyinin 2 arkadaşı iddiaya göre genç kıza tecavüz etti. Bu olayı duyan Topallar, nişanlısına tecavüz ettiği öne sürülen 2 kişiyi bıçakla yaraladı. Ardından sahte kimlik kullanarak kaçtığı Çanakkale’de, polisin uygulaması esnasında yakalanarak cezaevine girdi. Yaklaşık 11 ay cezaevinde kalan Topallar, daha sonra denetimli serbestlik yasası kapsamında, 2 yıl bir kamu kurumunda hizmet etme şartıyla tahliye edildi. Topallar’ın şimdi tek amacı, ailesini bulmak.
Tek amacı ailesini bulmak
Hayatı boyunca hep acı yaşadığını anlatan Topallar, “Tek isteğim annemi ve babamı bir de kardeşimi bulmak. Çünkü aile sevgisi hiç görmedim. Geçmişi arıyorum. Yani şu dünya da tek istediğim aile sevgisi. Onu da görsem tamam. Ailemi bulursam iki çift lafım var. Onlar bende kalsın. Kısaca bizi niye bırakıp gittiler. Oradan gireceğim sonrası bende kalsın. Çünkü çok düşünüyorum bu olayı. Eğer düzgün bir cevapları varsa, affedeceğim. Yoksa affetmeyi düşünmüyorum. Niye bunca zaman aramadılar, sormadılar” diye konuştu.
Kahramanmaraş Türkoğlu doğumlu Muharrem Topallar, annesinin kuyuya düştüğü ve hastaneye kaldırılışı dışında hiçbir şey bilmediğini söyledi. Ailesinin yaşayıp yaşamadığını bile bilmeyen Topallar, “Annem belki hayatta belki değil. Çünkü nüfus kağıdında hiçbir şey çıkmadı. Ondan dolayı bilmiyorum. Bir abim var, bir de kardeşim vardı, o da öldü. Biz 7 yaşındayken, ağlarken öldü. Diğer kardeşimle bizi yurda verdiklerinde yaşı büyük diye ayırdılar ama hangi yurda verdiler bilmiyoruz. Yurda verilip ayrıldığımızdan beri nerede olduğunu bilmediğim için abimle görüşmedik” dedi.
“Dayak yüzünden hep yurttan kaçardım”
Yetiştirme yurdunda kendinden büyük erkeklerden her zaman dayak yediğini belirten Topallar, “Yani yurda alışınca unutuyorsun her şeyi. Dayak şu bu derken, hepsi vardı zaten. Yurtta hocalardan değil de, büyüklerden çok şiddet gördüm. 7 yaşında yurda ilk gittiğimde çarşafa sarıp pencereden aşağıya sallandırdılar beni. ‘Hoş geldin’ dayağı oluyormuş. En ufak bir şeyden bile dövüyorlardı, can sıkıntısından dövüyorlardı. O yüzden de yurtta hiç durmuyordum hep kaçardım” şeklinde konuştu.
11 aydır Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kaldığını belirten Muharrem Topallar, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak dışarı çıktığını kaydetti. Topallar, “FETÖ dalgasından dolayı dışarı çıktım. Şimdi de denetimli serbestlikteyim, buranın yabancısıyım yani. Denetimli serbestlik şuan 2 sene sürecek. Daha yeni başladığım için. Çıkalı nereden baksan 1 buçuk ay olacak gibi. Kalacak yerim yok, sabaha kadar geziyorum. Normalde parkta yatarsak buranın nasıl bir yer olduğunu bilmiyoruz. Gene başımıza bir iş alırız diye uyumuyoruz. Şuan babamı arıyorum, annemi arıyorum, abim olsun hepsini bulmak istiyorum. Kim var kim yok. Çünkü hiç birinden haberim yok. 7 yaşından beri kimsesiz büyümüşüm, bu yaşıma kadar gelmişim, daha ne diyeyim yani tek onlar, aile sevgisi” dedi.
“Abisi nişanlımı bulursa vurur”
Nişanlısını başka bir şehre kaçırdığını belirten Topallar, “Nişanlımla tekrar birlikte olmayı düşünüyorum. Onunla şu an görüşmüyorum. Çünkü kaçırdım onu başka bir yere. Abisi gelip vuracak. Vurmasınlar diye onu başka bir memlekete götürdüm. Ama ben de görüşmüyorum. Abisi arıyor çünkü. Bulurlarsa onu da öldürürler. Sevdiğim kızın ben 10 yıldır saçının kılına zarar vermemişim. Ama işte abisinin arkadaşları tecavüz etti işte. Abisi bana güvenmiyordu çünkü bir ara çıktığımızı duyunca dövmek zorunda kaldım, 8 kişi çöktüler bana da. Mecbur bende karşılık verecektim. Normalde abisini dövdüm işte. Ondan dolayı da güvenmiyordu. Nişanlımı nasıl özlemem, 10 yılımı vermişim. Kalacak yerim yok. Nereden baksan cezaevinden çıktım çıkalı sokaktayım. Hafta sonları başka bir iş yapıyorum. Kazandığım parayla bir pansiyonda bir günlük duruyorum. Duşumu falan alıyorum. Ondan sonra geri çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
“Evlenseydim ailemi arama durumum olmazdı”
Nişanlısıyla evlense daha farklı bir hayat kuracağını belirten Muharrem Topallar, “Maraş’ta çok güzel işim vardı. Lokum ustasıyım, 8 tane sertifikam var. Yurtta dururken hepsini aldım. Normalde 1 Ocak 2016’da evlenecektik Eğer evlenseydim çok daha farklı biri olurdum. Çanakkale’de değil de Maraş’ta daha farklı biri olurdum. Yani aileyi arama gibi bir durumum olmazdı. Çünkü kendi ailem olacaktı. Sonuçta ben de kendi çocuklarıma iyi bir baba olmak için elimden geleni yapacağım, yapmak zorundayım. Bir anne baba çocuğunu sokakta bırakır mı?” dedi.
19 yaşındaki Muharrem Topallar, 2 yıl boyunca Çanakkale kamu kurumlarında denetimli serbestlik yasası kapsamında çalışarak cezasını bitirecek. Topallar, bir ailesi olmadığı için iş sonunda parklarda yatıyor. Topallar, ailesinin bulunması ve barınacak bir yer temini için yetkililerden destek bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.