Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 yaşındaki Ahmet akciğer nakli olmak için yardım bekliyor

Erzurumlu 19 yaşındaki Ahmet Koçak akciğer nakli olmak için yardım bekliyor. İki yaşında geçirdiği Lenfoma rahatsızlığı sırasında doktoru olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın tedavisi ile sağlığına kavuşan Ahmet Koçak,...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurumlu 19 yaşındaki Ahmet Koçak akciğer nakli olmak için yardım bekliyor. İki yaşında geçirdiği Lenfoma rahatsızlığı sırasında doktoru olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın tedavisi ile sağlığına kavuşan Ahmet Koçak, bugün yeniden eski doktoru Prof. Dr. Akdağ’dan akciğer nakli konusunda destek istiyor.
Erzurum’un Pasinler ilçesi Altınbaşak Mahallesi’nde ikamet eden 19 yaşındaki Ahmet Koçak’a bir yıl önce tüberküloz teşhisi konuldu. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için destek isteyen baba Bünyemin Koçak gözyaşlarını tutamayarak yetkililerden destek istedi.
55 yaşında olan ve köyde çiftçilikle uğraşan baba Bünyamin Koçak, 3 kız ve 3 erkek evladı olduğunu belirterek, “Ahmet henüz 2,5 yaşında iken Lenfoma hastalığı geçirdi. Bugün Sağlık Bakanımız olan Prof. Dr. Recep Akdağ oğlumun da doktoruydu. Onun 8 ay süren tedavisi sonrası oğlum sağlığına kavuştu. Yaklaşık bir yıl öncesinde göğsünde ve ciğerlerinde sorun tespit edilerek Tüberküloz teşhisi konuldu. Akciğerlerinde 9 santim yara olduğu tespit edildi. Evladım şu an yoğun bakım ünitesinde yatağından daha kalkamıyor. Akciğer nakli yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık Bakanımızdan akciğer nakli konusunda yardım istiyoruz. Kimseden maddi bir yardım beklentimiz yok. Ben yeşil kartlıyım. Oğlumun durumu beni çok üzüyor” diye konuştu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Ahmet Koçak’a gündüzleri babası, geceleri ise annesi yanında refakat ediyor.
19 yaşında olan Ahmet Koçak için hasta yatağında yaş günü pastası kesen aile bireyleri bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.