Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs Kutlamaları Yoğun Güvenlik Tedbirleri Arasında Başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, saldırı istihbaratı üzerine yoğun güvenlik tedbirleri arasında başladı.Kutlamaların ilk ayağı olan Demokrasi Meydanı’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, saldırı istihbaratı üzerine yoğun güvenlik tedbirleri arasında başladı.
Kutlamaların ilk ayağı olan Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Kent protokolü, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katıldığı çelenk bırakma töreni, terör örgütlerinin saldırı yapabileceği yönündeki istihbarati bilgi nedeniyle geniş güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirildi.
Olası bombalı araç saldırılarına karşı meydanın çevresinde polis barikatları kuruldu. Programdan saatler önce boşaltılan tören alanında bomba araması yapıldı. Tören alanına giden tüm yollar araç trafiğine kapatıldı. Canlı bomba ihtimaline karşı ise tören alanı girişi ve yakınlarında arama noktaları oluşturularak, vatandaşların üzerinde ve çantalarda arama yapıldı. Şüpheli şahıslar ise kimlik kontrolünden geçirildi.
Yoğun ilgi gösterilen çelenk bırakma töreni, olaysız sona erdi. Kutlamalar, Kamil Ocak Stadyumu’nda gerçekleştirilecek törenle devam edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.