Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul’da düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı....

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul’da düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. İstanbul Valiliği tarafından Fatih’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören ise renkli görüntülere sahne oldu. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine hitaben konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç yaptı. Tören, konuşmanın ardından Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından ’Bozkırlar Yeşerecek Marşı’, ’Gençlik Marşı’ ve ’19 Mayıs Marşı’nın seslendirilmesiyle devam etti. Törende, TRT İstanbul İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Milli Mücadele ve 19 Mayıs’ temalı sinevizyon gösterisi izlettirildi.
Tören kapsamında İstanbul genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci öğrencilere ödüllerini Vali Vasip Şahin verirken, ikincilere Orgeneral Ümit Dündar, üçüncülere ise İBB Başkanvekili Ahmet Selamet verdi.
Törenin ardından öğrenciler ve engelli öğrenciler spor temalı renkli bir görüntüye imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü antrenörlerinden oluşan Spor Aşk Grubu, gençlik ve spor temalı bir gösteri sundu. Gösteri, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.