Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Ekim Muhtarlar Günü

Muş’un Bulanık ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.Bulanık Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Bulanık Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Yaşar tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19 Ekim Muhtarlar Günü

Muş’un Bulanık ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Bulanık Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Bulanık Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Yaşar tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çetin Atsiz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atsiz, "186 yıllık bir geçmişi olan muhtarlık müessesesi, 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile "Muhtarlar Günü" ilan edilerek taçlandırılmıştır" dedi.

Ardından ilçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan Bulanık Belediyesi toplantı salonunda muhtarları kabul etti. Törene Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, AK Parti ilçe Başkanı Ali Bulut, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.