Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19. Çocuk Şenliği İçin Geri Sayım

Beş ülke ve Sinop ile Siirt-Kurtalan’dan 150 konuk çocuğun katılacağı 19. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 22 Nisan’da başlıyor. Şenlikte bu yıl Kolpa, Yeni Türkü, Pepee Çocuk Şarkıları, Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu,...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19. Çocuk Şenliği İçin Geri Sayım
Beş ülke ve Sinop ile Siirt-Kurtalan’dan 150 konuk çocuğun katılacağı 19. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 22 Nisan’da başlıyor. Şenlikte bu yıl Kolpa, Yeni Türkü, Pepee Çocuk Şarkıları, Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu, Gençlik Orkestrası, DJ Ege Güner ve Grup Tapınak sahne alacak. Şenliğin bu yıl ki teması ‘Barış için dans’ olacak. Her yıl şenliğe katılmaya özen gösteren Rusya, bu yıl katılamayacaklarını bildirdi.
Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğinin 19’uncusu bu yıl 22-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Gaziemir ile özdeşleşen ve 6 yıldır organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan çocuklar katılacak. Şenliği 6 yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bugüne dek Rusya’nın şenliklere katıldığını ancak bu yıl bilinen nedenle katılamayacaklarını kibar bir şekilde belirttiklerini ifade etti.
“KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Dünyanın kan gölüne döndüğünü, bu durumun da kendilerini yürekten yaraladığını kaydeden Başkan Şenol, “Biz yine de 23 Nisanı, 19 Mayıslarımızı, 30 Ağustoslarımızı, 29 Ekimlerimizi kutlamaya devam edeceğiz. Resmi bayramlarımızın içleri boşaltılmaya çalışılıyor ama biz acımızı yüreğimize basacağız ama bu milli bayramlarımızı kutlamak zorundayız ve devam edeceğiz. Burada amaç, dünya çocuklarını bir araya getirmek, birbirlerini tanımalarını sağlamak, barış elçileri yetiştirmek. Türkiye’ye dışarıdan farklı bakılıyor ama bizim çocuklarımızın hepsi barışı seven insanlar. Dünya çocukları da öyle. Çocukların kalplerinde kötülük olmaz. Maalesef emperyalist ülkeler, silah satan ülkeler, bu tür savaşları çıkarıyor. İnsanların içine nifak tohumları ekmeye çalışıyorlar. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.
“RUSYA’DAN KİBAR CEVAP”
Şenol, Gaziemir Belediyesi ile kardeş belediyelerin çoğunluğu oluşturduğu ve son 2 yıl Çin’in de aralarına katıldığı konuk ülkelerden bazılarının bu yıl gelemeyeceğini kaydetti. Rusya’nın şenlikte yer almayacağını belirten Şenol, şunları söyledi: “Bugüne kadar en çok Rusya katılıyordu. Bu yıl bilinen sebeplerden ötürü katılamayacaklarını belirtti. Gelmeyeceklerini tahmin ediyorduk. Çok kibar bir cevap verdiler. ‘İmkanlar olmadığı için’ dendi.” Şenliğin 500 bin TL’ye mal olabileceğini ve bu yıl harcamalarda kısıtlamaya gittiklerini dile getiren Şenol, “Daha önceki yıllarda 1 milyonu buluyordu. Konser konusunda kısıtlamaya gittik. İki saat kalınıyor, müthiş rakamlar isteniyor” diye konuştu.
KONSER, HALK OYUNLARI, DANS GÖSTERİLERİ
19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğinde bu yıl Kolpa, Yeni Türkü, Pepee Çocuk Şarkıları, Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu, Gençlik Orkestrası, DJ Ege Güner ve Grup Tapınak sahne alacak. Dünya Dans Günü özel gösterisi ile şenlik çocuklarının halk oyunları görsel şöleni, Gaziemir ve İzmirlilere unutulmaz saatler yaşatacak. Şenliğe; Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya’nın halk oyunları ekipleri renk katacak. İzci kampı, piknik, gezi ve sergi ile çocuklar gönüllerince eğlenecek, farklı kültürleri tanıma şansı bulacak.
18 YILDA 7 BİN ÇOCUK
İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 18 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 25 ülkeden 7 bin çocuk katıldı, çocuklar Gaziemirli ailelerin evlerine misafir oldu. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanda yaşayan sincaplar, 6 yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler şöyle; Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna-Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.