Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17 yıl geçti ama acılar hala taze

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde 3 bin 891 deprem şehidinin verildiği Sakarya’da büyük felaketin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen acılar tazeliğini koruyor.17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden tam 17 yıl geçti. Büyük felakette...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde 3 bin 891 deprem şehidinin verildiği Sakarya’da büyük felaketin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen acılar tazeliğini koruyor.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden tam 17 yıl geçti. Büyük felakette Sakarya’da 3 bin 891 deprem şehidi verildi, kimisi oğlunu-kızını, kimisi annesini-babasını kaybetti. Depremde sevdiklerini toprak altına koyan vatandaşlar, büyük felaketin 17’inci yıldönümünde Serdivan ilçesinde bulunan deprem şehitliğine koştu. Deprem şehitlerinin mezarları başında yine acı ve gözyaşı vardı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklarda yazılı isimleri öptü.
Depremde kızı ile torununu kaybeden Binnaz Bayram, “O gün ne yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Bizim için çok büyük bir dönemeçtir. O acı devam ediyor, bitmiyor” dedi. Yıkılan binaların altında kızının evini göremediğini ifade eden Yaman, “Oğlum bacımın evi yıkıldı diye bana söyledi. Enkaz altında dedi, orada ne olduğunu anlamadım” diye konuştu.
Büyük felakete 5 katlı apartmanın birinci katında yakalanan ve apartmanın yıkılması sonucu enkaz altında kalan Ayşe Sert ise 15 yaşındaki kızını kaybetti. Evlat acısının çok zor olduğunu belirten Sert, “Allah kimseye bu acıları tattırmasın. Seneler geçti unutacağız zannediyoruz ama her yıl daha çok tazeleniyor. Allah kimselere evlat acısı vermesin. Bizler aldanıyoruz oğlum bu dünyada. Dünyada 15 sene yaşadı, toprakta daha çok yaşadı benim kızım. Annemi kaybettim 2 buçuk ay sonra ama annemin acısı bana düğün gibi geldi. Kızımın acısı daha çok yaktı, her 17 Ağustos ve bayramlarda daha çok yakıyor. Kızımın adını da torunuma verdim” dedi.
Tatilden döndükleri günün gecesinde depreme 13 aylık kızını kucağında emzirirken yakalanan Semra Yamanda, büyük felakette 13 aylık bebeği ile 10 yaşındaki kızını kaybetti. Bebeğini en son kucağında hatırlayan Yaman, “Kıyamet kopuyor zannettim, bir yavrum kucağımda emzirirken vefat etti. Bir yavrum da babasının yanında sesini çıkaramadı. Hala daha rüyalarımda, yavrum neredesin diye arıyorum onu. Bebeğim emiyordu deprem sırasında. 13 aylıktı yavrum, emzirirken kaybettim onu. Evladımı hiç görmedim, son kez emzirdiğimi biliyorum o kadar. Umuyorum, biliyorum rabbim çocuklarımın şefaatine nail edecek bizi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.