Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16 Yaşında 2. Psikolojik Romanını Yazıyor

Gaziantep’te yaşayan Sağlık Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Furkan Dölek, 2. Psikolojik Romanını yayınlamaya hazırlanıyor.16 yaşındaki Furkan Dölek yaklaşık bir yıl emek vererek İlk psikolojik romanı olan ‘Ruhun Aşkla İmtihanı’...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te yaşayan Sağlık Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Furkan Dölek, 2. Psikolojik Romanını yayınlamaya hazırlanıyor.
16 yaşındaki Furkan Dölek yaklaşık bir yıl emek vererek İlk psikolojik romanı olan ‘Ruhun Aşkla İmtihanı’ adlı romanını bu sene bastı. Deneme amaçlı basılan 5 yüz adet romandan, 3 yüzü satıldı. Romanında ruh ile bedenin özünü işleyen Dölek, ikinci romanı ‘Kahverengi’ gelecek yıl basılacak. Daha önünde uzun yıllar olduğunu belirten Furkan Dölek, “Bu kitabı bir yıl önce yaklaşık 9 ay sürede yazdım tamamladım. Romanım 3 ay önce basıldı. Yarısından çoğunu bitirdim az kaldı ikinci baskıya geçeceğiz. 3 ay içerisinde tanıtımı 5 yüz taneydi, 3 yüz tanesi satıldı 2 yüz tanesi kaldı. Eserim tüm insanlığa ithafen yazılmıştır. Bununla birlikte biz insanoğlu sevginin sadece bedenle olduğunu düşünürüz. Fakat bedenlerimiz bizim kiralıktır, Ast olan ruhtur. Yani bedenler değil, ruhlar sevilir. Romanımın ana konusu, ana mesajı budur. Romanım psikolojik romandır. Şuan ikinci kitabımı yazıyorum ‘Kahverengi’ adında oda 2017 yılının ilk aylarında basacağız. Kitabım tür anlamında olanların dışında biraz. Roman, olaylar anlatılırken yazar araya girip okuyucularla birebir sohbet edebilir. Ve daha sonrasında o romanda anlatıldığı gibi bir şiir katıyor. Üslup anlamında Ahmet Ümit’i örnek alıyorum. Şiir olarak Turgut uyar, Ahmet Arif örnek aldığım şairlerdendir. Bununla birlikte günümüz modern edebiyatında deneme türünde Ahmet Altan ve Hikmet Anıl Öztekin yani iki kutbu birleştirerek insanlığa sevgiyi, saygıyı ve gerçek ruhu yaymak için bu yola çıktım. Hedefim bana sunulanın en iyisini yapabilmektir. Çünkü en iyisi olabilmek için küçük yaşlarda başlamak gerekiyordu. Önümde büyük bir zaman var bu zamanı iyi değerlendirerek en iyilerden biri olmayı düşünüyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.