Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16 Mart’ta Öldürülen 7 Öğrenci Anıldı

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde çıkan olaylarda öldürülen 7 öğrenci için anma töreni yapıldı. Öğrenciler, Eczacılık Fakültesi önünde hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde çıkan olaylarda öldürülen 7 öğrenci için anma töreni yapıldı. Öğrenciler, Eczacılık Fakültesi önünde hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde çıkan olaylarda öldürülen 7 öğrenci için İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve dönemin öğrencileri tarafından anma töreni yapıldı. Hukuk Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, sloganlar atarak Eczacılık Fakültesi önüne geldi.
Yürüyüşün ardından Eczacılık Fakültesi önüne açıklama yapıldı. Anmada söz alan 1978 döneminin öğrencilerinden Celalettin Can, “Biz burada bu dönemin gençliği ile buluşmaktan ve 16 Mart’ı hep birlikte anmaktan, protesto etmekten dolayı mutluyuz. 12 Eylül darbecileri eski kuşaklar ile yeni kuşaklar arasındaki ilişkiyi koparmak istedi. Eskinin tecrübesini yeni ile buluşmasına engel olmak istedi. Ama bizim burada yeni kuşakla buluşmamız ve birlikte protesto yapmamız geleceğe yürüyüş acından çok önemlidir” dedi.
Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında “Gericiliğin ve faşizmin karşısında 16 Mart’ı unutmuyoruz ve unutturmuyoruz” ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler, Eczacılık Fakültesi önüne karanfil bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.