Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16 Köylünün Hayatını Kaybettiği Dürümlü’de Patlatılan Kamyonun Sürücüsü İHA’ya Konuştu

Teröristler tarafından Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 köylünün hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü, teröristlerin...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teröristler tarafından Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 köylünün hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü, teröristlerin kamyonu gasp ettikten sonra kendisini silah zoruyla direksiyonun başına oturttuğunu ve Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu yakınlarına kadar zorla getirdiklerini anlattı. Sürücü, “Araca el koymamaları için yalvardım, yakardım ama ölümle tehdit ettiler” dedi.
Teröristler tarafından Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 köylünün hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu. Güvenlik gerekçesiyle adının yazılmasını istemeyen sürücü, katliam öncesinde yaşananları anlattı. 9 Mayıs Pazartesi günü Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyüne malzeme götürmek üzere yola çıktığını belirten sürücü, “Köye giderken dinlenmek için yol üzerinde mola verdim, o esnada yanıma eli silahlı biri geldi. Kısa bir konuşmanın ardından kendisini Ecemiş köyü yakınlarına götürmemi istedi. Karşı gelmem üzerine beni ölümle tehdit etti. Silah zoruyla direksiyonun başına oturttu ve yola koyulduk” dedi.
3 PKK’LI YOLDA BEKLEMİŞ
Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu yakınlarına geldiklerinde yol kenarında kendilerini bir aracın beklediğini anlatan sürücü, şunları kaydetti:
“Yol kenarında Dacia marka bir cip park halinde bekliyordu. Bu araçtan eli silahlı 3 PKK’lı indi. Kamyonda bulunan PKK’lı, onların yanına giderek bir süre konuştu ve kamyondan inmemi söyledi. Yanlarına gittiğimde kamyonun kendilerine lazım olduğunu söylediler. Aracın şirkete ait olduğunu ve üzerime zimmetli olduğumu, onlara veremeyeceğimi söylemem üzerine ölümle tehdit ettiler. ‘Ya şirkete borçlu olursun, ya da canından olursun’ deyip köye geri dönmemi istediler.”
“KORUCULARI ARAYIP OLANLARI ANLATTIM”
PKK’lıların yanından hızla uzaklaşarak Şenlik köyüne doğru gittiğini belirten sürücü, “Yolda tanıdığım korucuları arayarak olanları anlattım. Onların yönlendirmesi üzerine Servi Jandarma Karakolu’nu gittim. Orada başımdan geçenleri olduğu gibi anlattım” diye konuştu.
Olayın ardından kamyonun bulunması için geniş çaplı çalışma başlatan jandarma ekipleri, tüm çalışmalara rağmen gasp edilen kamyona ulaşamadı. Daha sonra plakası değiştirilen kamyona 15 ton patlayıcı yüklendi. Kamyon, kaçırıldıktan 3 gün sonra yani 12 Mayıs’ta Dürümlü’de infilak ettirilerek, 16 sivile mezar oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.