Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16-20 Ekim Ürün Güvenliği Haftası

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, 16-20 Ekim “Ürün Güvenliği Haftası” kapsamında bir açıklama yaptı.Türkiye’de üretilen bütün ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyeti sürdüren 11 kuruluş ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
16-20 Ekim Ürün Güvenliği Haftası

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, 16-20 Ekim “Ürün Güvenliği Haftası” kapsamında bir açıklama yaptı.

Türkiye’de üretilen bütün ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyeti sürdüren 11 kuruluş ve elemanı tarafından sürekli denetlendiğini söyleyen Akay, "Bakanlığın sanayi ürünlerinin yüzde 70’ini yanı sıra aerosol kaplar, asansörler, atex ürünleri, basınçlı ekipmanlar, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, kazanlar, makineler, otomotiv, pil ve akümülatörler, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar, teleferikler, zorunlu standart-düzenlenmemiş alan, yasal metroloji, hazır ambalajlı mamuller, petrol ve petrol ürünlerini 700’e yakın PGD denetçimiz tarafından denetlemektedir. Bu denetimlerin en önemlisi asansör denetimlerini teşkil etmektedir. Ülkemizde kırmızı etiketli asansörler tehlike saçmaktadır. Bu asansörlerin güvenli hale getirilmesinde yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Kazalarda meydana gelen can kayıplarının esas nedeni denetimsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor” dedi.

Giden canların yerini hiçbir şeyin doldurmadığını belirten Akay, “Özellikle yıllık periyodik bakımların onaylanmış kuruluşlarca Belediyeler ve İl Özel İdareleri tarafından muhakkak surette yılda en az bir defa yapılması sağlanmalıdır. Kırmızı etiketli asansörleri kullanım dışı bırakarak güvenli hale getirilmeyene kadar kullanılması hem İdarelerce hem de bina ve kurum yetkililerince engellenmelidir. Asansör kazalarında meydana gelen can kaybı ve yaralanmaların önüne ancak sıkı ve yeterli denetimlerle geçilebilir. Vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek, almış oldukları elektronik ürünlerde muhakkak CE işaretli ürünler almaları gerekir. Esas denetimlerin hassas vatandaşlarımızın ALO 130’a yapmış oldukları şikayetler doğrultusunda PGD elemanlarımızca yapılıyor. Görmüş oldukları güvensizlikleri ve riskli ürünleri muhakkak surette il müdürlüklerine bildirmeleri ile hem piyasada güvenli ürün artışın sağlanacağını hem de vatandaşlarımızdaki duyarlılık ve farkındalık yayılacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.