Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

159 Meslek Mensubu Ruhsatlarını Aldı

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Mehmet Okkalı, “Biz hizmette rekabet edelim ücrette asla rekabet edilmesini istemiyoruz” dedi.Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından ruhsat almaya hak kazanan...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Mehmet Okkalı, “Biz hizmette rekabet edelim ücrette asla rekabet edilmesini istemiyoruz” dedi.
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından ruhsat almaya hak kazanan 159 meslek mensubu için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde tören yapıldı. Törende konuşan Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Mehmet Okkalı, meslek adaylarının zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Gerçekten çok zor bir aşamadan geçtiniz staja başlama sınavı arkasından bitirme sınavı geceleri uyumadınız. Staj yeri bulamadınız maddi imkansızlıklarla uğraştınız yani sizlerin yasadığı dertleri en iyi bilen kişilerden biriyim bunların çözümü için de elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Siz gençler sayesinde bu mesleği iyi bir noktaya getireceğimize inanıyoruz. Bu meslek gerçekten zor bir meslek kariyer mesleği sizler gerçekten isletmelerin gururusunuz” dedi.
Mesleğin genel itibariyle hak ettiği itibarı kazanmadığına vurgu yapan Okkalı, sözlerinde şunları kaydetti:
“Ben bunu her ortamda söylüyorum çünkü bu mesleğin hak ettiği itibarı kazanmadığını düşünüyorum. Biz mesleğimizin önemini kalitesini anlatamamışız son gördüğüm dönemlerde ben 3 yıllık başkanlığımda tek bunu anlattım hem Maliye Bakanlığına hem müşterilerimize hem diğer kuruluşlara; Ticaret Odasına, Sanayi Odasına mali müşavirin önemini anlattım buna gayret ettim çünkü sizler olmazsanız devlet harcama kalemi olan vergileri tahsil edemez. Sizlerin gücünün öneminin bilinmesini her ortamda anlatamaya devam edeceğiz. Siz ayın 24’ünde katma değer vergisini vermeyin düşünün sistemi ne hale gelecek. Şu an devletin cebinde bir kuruş harcama kalemi olmayacak sizlerin yaptığı tahakkuk ve tahsilatlar sayesinde devlet harcama kalemlerini elde ediyor. Mükellef düzgün bilançolarını elde ediyor. Ancak devletin bize sahip çıkması gerekiyor.”
Mesleğin kalitesinin eğitimle artacağını söyleyen Okkalı, “Biz her yıl çıkan anayasayı öğrenmek zorundayız. Sizin diğerlerinden farkınız olmalı, yabancı diliniz olmalı, bağımsız denetimi bilmeniz lazım biz hizmette rekabet edelim ücrette asla rekabet edilmesini istemiyoruz. Şu an sizin bin liraya bakmış olduğunuz bir defteri birisi 750 liraya alsa o defter seneye de 500 liraya gider. Ücret konusunda asla taviz vermemenizi istiyorum. Bu zaten yasal bir suçtur, yaptırımları vardır. Hedefimiz az iş az ücret kaliteli hizmet. Sizlerden özellikle mesleğinize odanıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Mayıs ayında oda seçimlerimiz var arkadaşlar takdir sizlerindir biz kesinlikle şuna oy verin buna oy verin gibi bir talebimiz yok sizden tek istediğimiz seçimlere katılın genç arkadaşlar duyarlı insanlardır” diye konuştu.
Konuşmanın sonunda mesleğe katılanlara ruhsatları takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.