Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

150 Bin Lale’den Mehmetçik Figürü Yaptılar

Terör örgütüne ağır darbeler vuran Türk askeri ve polisine moral vermek isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki en büyük parkına 150 bin lale dikerek oluşturduğu Mehmetçik figürü ile Kahraman Türk askeri ve polisine selam yolladı.Kocaeli’de...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
150 Bin Lale’den Mehmetçik Figürü Yaptılar
Terör örgütüne ağır darbeler vuran Türk askeri ve polisine moral vermek isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki en büyük parkına 150 bin lale dikerek oluşturduğu Mehmetçik figürü ile Kahraman Türk askeri ve polisine selam yolladı.
Kocaeli’de her yıl binlercesi dikilerek oluşturulan Lale Festivali’nde renk cümbüşü oluşturacak laleler, bu yıl Kahraman Türk askeri ve polisine moral vermek için çiçek açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sahil kesiminde oluşturulan Sekapark’a dikilen milyonlarca laleden 150 bini ile oluşturulan Mehmetçik figürüyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da teröristleri bozguna uğratan Türk askeri ve polisine moral selamı gönderildi.
Sekapark’ta 1 bin 500 metrekarelik alanda 150 bin lale ile oluşturulan ve parkın en büyüğü olan elinde silah tutan Mehmetçik figüründe açan Türk Bayrağı’nın renklerindeki kırmızı beyaz laleler renk cümbüşüne bambaşka bir anlam katmış oldu.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi baharın müjdecisi yaklaşık 2 milyon laleyi kent genelindeki alanlara dikti. Sarı, beyaz, mor, pembe, eflatun, kırmızı renklerdeki lalelerle Sekapark alanında birçok figür canlandırıldı. Sekapark’ta ayrıca Pepe gibi çizgi film kahramanları, Panda gibi hayvan karakterleri ile çeşitli rakam ve harflerden oluşan birçok lale figürü bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.