Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuzun simgesi 1 dolarlar müzede

15 temmuz hain darbe girişiminin şifresi olan 1 dolarlar Gaziantep’teki para müzesinde yaşayacak.FETÖ’ye bağlı bir grup tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından yakalanan asker, polis gazeteci, hakim ve...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuzun simgesi 1 dolarlar müzede
15 temmuz hain darbe girişiminin şifresi olan 1 dolarlar Gaziantep’teki para müzesinde yaşayacak.
FETÖ’ye bağlı bir grup tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından yakalanan asker, polis gazeteci, hakim ve cemaat imamlarının üzerinden F,J,B,K,L gibi serilerde bir dolarlar ele geçirilmiş, sorguların ardından 1 dolarların şifreli olduğu kamuoyuna yansımıştı.
Gaziantep’te yaşayan para koleksiyoncusu Esat Kaplan, kendisine ait devri alem ismindeki müzede bulunan ve cuntacıların cebinden çıkan 1 dolarlarla aynı seride olan ABD paralarını bir araya getirerek, 15 Temmuz köşesi oluşturdu. Kaplan, oluşturduğu köşeye, kalkışma gecesinin simgelerinden olan ve tank üzerindeki sivilleri gösteren bir fotoğraf karesine yazdırdığı ’15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız" yazısını da astı.
İhanet çerçevesi
Müzeye gelen ziyaretçilere köşeyi gezdirerek, yaşadıklarını ve ülke genelinde yaşananları anlatan Kaplan, ziyaretçilere dolarların üzerinde F,J,B,K,L harflerini göstererek, bu harflerin şifre olarak kullanıldığını ileri sürdü. Kaplan, "Bunun adı ihanet çerçevesidir. Gelen yeni nesil gençlerimize ülkenin birlik ve bütünlüğü için bu çerçeveyi hazırladık. Bu ülke cuntaları, cuntacıları kabul etmiyor. FETÖ elebaşı eninde sonunda hesap verecek. Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın talimatı üzerine halk sokağa dökülerek, çarkı tersine çevirmiştir. Yenikapı mitingi de dünyaya mesajını vermiştir. Biz de bu ihaneti, bu hainliği unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Yakalanan Fethullah Gülen’e yakın isimlerden, gazeteci, asker ve polislerin üzerinde belli serilerde dolarlar vardı. İhanet çerçevemizde de bu dolarların bazı serilerini aldık. Bizde bu dolarların her serileri mevcut. Özellikle şifre olarak kullanan dolarları, köşemizde kullandık" diye konuştu.
1 dolar çağrısı
Esat Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda gözaltına alınarak, sorgulanan örgüt üyelerinden çıkan 1 dolarlar nedeniyle herkesin korkarak, üzerinde bulunan 1 dolarları yırtıp, yaktığını ileri sürdü. Bir dolarları yıkıp yakmanın ABD ekonomisine katkı sağlamak olacağını savunan Esat Kaplan, şifreli dolarla aynı seride olduğu için imha edilmek istenilen dolarları, en yakın camilerdeki yardım sandıklarına verilmesini istedi. Kaplan, "Biz burada yeni bir oluşuma geçtik yeni bir çerçeve hazırladık. Benim çağrım dolarların yakılıp, yırtılmamasıdır. Bunu yapanlar var. Bunu yapacaklarına en yakın bir caminin sadaka kutusuna bağışlasınlar. Çünkü bu dolarları imha etmek ABD bütçesine katkı sağlamaktır" çağrısında bulundu.
Olimpiyat paraları da var
Kaplan, 15 Temmuz köşesinde FETÖ yandaşları tarafından düzenlenen Türkçe olimpiyatları için özel olarak bastırılan 1 TL’lerin de bulunduğunu ifade etti. Kaplan, 1 TL’leri görenlerin de cemaatin amacını açıkça anlayıp, algılayabildiğini kaydetti.
Kaplan, yaklaşık 250 bin aşkın ülkenin para biriminden yaklaşık 3 ton para bulunduğunu da ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.