Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz’un kahramanı Ömer Halisdemir’in anlatıldığı “30 Kuş” filminin galası yapıldı

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla ilk kurşunu sıkan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in anlatıldığı "30 Kuş" adlı kısa filmin galası Esenler’de yapıldı.15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla ilk kurşunu sıkan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in anlatıldığı "30 Kuş" adlı kısa filmin galası Esenler’de yapıldı.
15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla ilk kurşunu sıkan kahraman şehit Ömer Halisdemir için yaklaşık 6 dakika süren "30 Kuş" adlı kısa film hazırlandı. Film, ismini şair Dursun Ali Erzincanlı’nın Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna bedel ödeyerek yediği 30 kurşuna ithafen yazdığı "30 Kuş" şiirinden aldı. Oyuncu Turgay Atalay’ın şehit Ömer Halisdemir’i canlandırdığı filmin yapımcılığını Nazif Tunç, yönetmenliğini ise Ekrem Aydın üstlendi.
Salon tıklım tıklım doldu
15 Temmuz gecesi darbecilere ilk kurşunu atan ve vatanı için canını feda eden ilk şehidimiz olan Ömer Halisdemir’in anlatıldığı "30 Kuş" filminin galası, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Galaya Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra bazı milletvekilleri, Esenler’deki şehit yakınları, gaziler ile birçok sanatçı ve salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar katıldı.
Film gösterimi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şair Dursun Ali Erzincanlı 15 Temmuz gecesinde yaşanılanların bir destan olduğunu söyledi. Şehit Ömer Halisdemir’in o gecenin kaderini değiştirdiğini ifade eden Erzincanlı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;"15 Temmuz’da biz ikinci Kurtuluş Savaşı’nı yaşadık. Bir gecede millet bu savaşı kazandı. Birinci Kurtuluş Savaşı’nda bir çok kahraman çıktı ve bunların destanı yazıldı. 15 Temmuz’da da bir gecede kahramanlar çıktı. Ömer Halisdemir bu şehitlerin komutanı oldu. O gece kaderin değiştirilmesinde adeta rol oynadı. Canını verdi, vereceğinden de emindi, biliyordu. Bir destan yazdılar, biz de içimize düşen bu destanı bir şekilde okumaya çalıştık. Ama ilerleyen aylarda daha profesyonel çalışmalar olacaktır. Bir şair oturur araştırma yapar ve onları yazar. Ama ben kalemi elime aldığım zaman içimdeki sesleniş zaten hazırdı ben sadece kağıda döktüm. Şiir kuralları içinde düşünülebilecek bir metin değil”
“En önemli dönüm noktamız 15 Temmuz 2016’dır”
Galada konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, 15 Temmuz tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti. Göksu, “Şehit olmak isteyen bir milletin karşısında kimse duramaz. Hangi güçleriyle geleceklerse gelsin, hangi tanklarıyla geleceklerse gelsin, hangi güçleri ne yaparsa yapsın bizlerin karşısında Allah’ın izniyle kimse duramayacaktır. 15 Temmuz bu toprakların tarihinin yeniden yazıldığı gündür. Bizim tarihimizde dönüm noktaları var, şimdi en önemli dönüm tarihi 15 Temmuz 2016’dır” dedi.
Film büyük beğeni topladı
Ömer Döngeloğlu’nun yaptırdığı duanın ve protokol konuşmalarının ardından "30 Kuş" filmi seyredildi. 15 Temmuz gecesi Şehit Ömer Halisdemir’in yaşadıklarının tasvir edildiği filmi, salonu dolduran vatandaşlar ayakta alkışladı. Filmi izlerken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Yoğun istek üzerine film ikinci kez seyredildi. Gala sonunda filmin yapımında emeği geçenlere protokol tarafından plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.